vineri, 30 noiembrie 2012

ZIUA NATIONALA A ROMANIEI

Ziua Naţională a României va fi sărbătorită printr-o ceremonie militara şi religioasa în  garnizoana Ploiesti sâmbătă, 1 decembrie, începând cu ora 10:00.
 Cu acest prilej, vor fi depuse coroane de flori la statuia domnitorului Mihai Viteazul din Ploiesti.
Din partea SCMD filiala Col.Mihai IRIMIEA - Ploiesti , Biroul Operativ va depune o coroana de flori.
Membrii de sindicat care doresc sa participe , sint asteptati incepind cu orele 09:30 in fata statuii domnitorului Mihai Viteazul.

Biroul Operativ ,
Filiala Col.Mihai IRIMIEA - Ploiesti

joi, 29 noiembrie 2012

Cum si de ce România si-a pierdut suveranitatea? Ce-i de făcut?



România nu a fost practic în ultima perioadă în război. Tara nu a fost mobilizată, comandantul suprem nu a dat ordine de luptă, populatia nu a suportat rigorile unui conflict, militarii nu au fost în transee etc.
 Nici un dusman nu ne-a învins si cu toate acestea suntem ca o tară devastată. Zi de zi ne confruntăm cu realităţi specifice unei perioade post conflict. Cu cine ne-am confruntat totusi? Cine a condus acest război împotriva statului român? De ce institutiile statului sunt slăbite, bulversate si incapabile să reactioneze în mod democratic la încălcările flagrante ale principiilor statului de drept? De ce Armata tării este dotată necorespunzător, subfinantată si nesustinută de decidentii de la cel mai înalt nivel? De ce militarii trecuţi în rezervă sunt condamnaţi să moară „cu dreptatea în mână”, obosind să tot bată pe la uşile propriilor aleşi susţinându-si drepturile?

Am asistat siderati nu cu mult timp în urmă la modul în care s-au desfăsurat convorbirile FMI cu autoritătile statului român, a cărei suveranitate devine pe zi ce trece doar o amintire. Se pare că „cedarea de suveranitate” este un fapt împlinit. Presedintele o invoca pe timpul celei de-a doua suspendări, argumentand importanta participarii sale directe la discutii cu mai-marii Europei. Cedarea de suveranitate amintită urma să fie însoţită de măsuri de ajutor şi sprijin permanent. Cu ce ne-am ales ?
Actorii principali ai mentionatei întâlniri au fost guvernul, presedintele-guvernator si reprezentantii FMI. La întâlnirea cu guvernul, premierul a arătat că dispune de sumele necesare reparării neregulilor generate de aplicarea aberantă a principiului contributivitătii în sistemul apărării nationale. Toate acestea, desigur cum îi plăcea să spună celui mai de frunte sustinător al guvernului băsescu (impus în guverne fără număr), „fără a afecta echilibrele macroeconomice”. Lovitura de teatru se produce însă după ce delegatia FMI s-a întâlnit cu echipa  prezidentială. Cel care se pretinde si comandant suprem ne-a oferit „protectia” sa, convingând delegatia Fondului că nu trebuie să accepte o asemenea măsură pe care orice regulă a bunului simt o impunea. Ar fi fost vorba despre un demers reparatoriu, mai mult simbolic în comparatie cu sumele imense din banii publici care s-au risipit în timpul  celor două guvernări pe care le-a patronat.

Ceea ce nu ne putem explica noi este faptul că militarii au depus un jurământ fată de tară si nu unor institutii străine interesate doar de profitul ei. Care este rolul FMI în relatia militarului cu statul? Să fie un interes si din partea celor aflati la putere? S-a schimbat constitutia care chiar în articolul 1 mentionează suveranitatea ca însuşire a statului român? Cine si cu ce drept a făcut aceasta? Dar mai ales în folosul cui? Nici o categorie socială nu are vreun beneficiu. Să fi fost doar în interesul celor care s-au aflat la putere si care acum se agată cu ghiarele să nu o piardă?

Domnilor reprezentanti ai regimului basescian-partidul portocaliu, de unde sunteti acum, refugiati în prag de alegeri sub sigla Alianta România Dreaptă (ARD), puteti oferi un răspuns credibil de ce s-a ajuns aici?
Cum puteti apărea în fata poporului român, „proaspeti” si „curati”, promitând lucruri pe care ati avut tot timpul din lume să le puneti în aplicare si nu ati făcut-o. Mai puteti avea credibilitate în fata dezastrului pe care l-ati patronat si înfăptuit? Credeti că veti mai avea sustinerea populară necesară si veti scăpa astfel de consecintele propriilor fărădelegi ?

9 decembrie se apropie cu pasi repezi. Aflându-ne în situatia de a ne folosi votul, avem două variante: îi condamnăm pe cei care au făcut răul sau pe cei care si-au manifestat hotărâre şi au probat cu fapte că sunt decişi să rămână uniţi şi să revigoreze ţara ? Îi condamnăm pe cei care au adus institutiile statului în situatia de a asculta de entităti străine ca urmare a „cedării de suveranitate” sau pe cei care au şi făcut primii paşi spre normalizarea situaţiei ?
Prima variantă este USL, a doua ARD. Evident, nici una nu este perfectă.

Să riscăm cel mai puţin !

Alegeti varianta câstigătoare pentru pentru viitorul tării!


Col (r.) dr. Dumitru Codită

PS. Cât despre „mos Teacă” se pare că cine spune, acela e.

miercuri, 28 noiembrie 2012

MESAJUL SCMD – Filiala col. Irimiea Mihai



MESAJUL
SCMD – Filiala col. Irimiea Mihai
către
„Comunitatea militară ploiesteană”

Stimati camarazi,
Societatea românească trece printr-un moment de grea cumpănă. Noi militarii, activi sau în rezervă din Sistemul Apărării Nationale, ca parte a natiunii suntem mai constienti ca oricând de aceasta.
Fiecare dintre noi ne suportăm încă urmările măsurilor aberante promovate de guvernele portocalii ale regimului Basescu.

Umilintele si jignirile la adresa fiecăreia dintre noi prin desfiintarea statutului de pensionar militar, tăierile de salarii, reducerea pensiiilor într-o nebunie de recalculări, regularizări si revizuiri, mii de procese cu stres si cheltuieli suplimentare, fac parte din opera de „reforma a statului”. Toate acestea au avut consecinte nedrepte asupra statutului Armatei ca institutie fundamentală a statului si ne-a inrautatit viata.

SCMD Filiala col. Irimiea Mihai Ploiesti declară timpul rămas până la 9 decembrie LUNA MOBILIZĂRII GENERALE. Este timpul să demonstrăm că militarii prahoveni în rezervă, retragere, veterani sau urmasi ai celor decedati, prezenti sau nu în diferite organizatii profesionale (sindicat, asociatii etc) reprezintă o fortă. O fortă care este în măsură să oprească dezastrul generalizat pe care l-a instaurat regimul băsescu – sustinut de PDL.
Actiunile deliberat distructive din toate domeniile, dar mai ales în cel militar, reprezintă un atac la securitatea natională, constituind forme ale trădării de ţară.
Tara a fost supusă unui jaf cumplit si unei slăbiri fără precedent pe plan extern.

TRĂDĂTORII TREBUIE SĂ PRIMEASCĂ RIPOSTA NOATRĂ DEMOCRATICĂ.

PREZENTA FIECĂRUIA DINTRE NOI LA VOT ESTE MAI IMPORTANTĂ CA ORICÂND!

A sosit momentul decontului!
Parlamentarii pedelisti între care cei prahoveni au ocupat un loc fruntas - Roberta Alma Anastase, Sever Voinescu Cotoi ne-au pătat onoarea si ne-au tratat ca nedemni atunci când au fost alesii poporului. 
Ce ne promit acum? Desigur repararea daunelor. Pot fi crezuti astfel de oameni? Gânditi-vă de nouă ori atunci când votati!
Unii dintre reprezentantii portocalii candidează pentru a obtine imunitate. Sunteti dispusi stimati camarazi să uitati prin ce ati trecut? Le veti acorda imunitate pentru a nu răspunde în fata justitiei? Încă o formă de abuz?

Trebuie să alegem pentru a face dreptate!
Vinovatii să plătească în raport cu ceea ce au făcut!

Măcar pentru aceasta si nu trebuie alesi cei care si-au bătut joc de lege si legalitate atunci când s-au aflat la putere. Nu va vom acorda încrederea noastră d-nelor Roberta Alma Anastase, Sofia Mihăilescu, Cătălina Bozianu si Simona Schnelbach, d-lor Volosevici si Dobre pentru că Filiala SCMD Ploiesti poartă numele colegului nostru col. Irimiea Mihai, cel care a decedat în timp ce îi scria „comandantului suprem”, acum presedinte guvernator, si pe care l-ati slujit în dispretul nostru al tuturor!!!

Cetăteni ai municipiului Ploiesti dovediti spirit civic si justitiar!
Identificarea culorii si a denumirii partidului (aliantei ARD) în care s-au refugiat pentru a scăpa de judecata dreaptă a cetătenilor acestei tări este o obligatie morală pentru fiecare dintre noi. Nu uitati ca ne-au tratat cu arogantă si ne-au supus deliberat lipsurilor, de la copilul abia născut până la pensionarul ajuns la limita existentei, în timp ce ei se lăfăiau în lux si abundentă, bătându-si joc de banul public!

Nu trebuie să fim rusinea României prin a retrimite în Parlament reprezentantii si sustinătorii regimului băsescu!

Contăm pe maturitatea gandirii si decizia ferma a tuturor camarazilor nostri. Să fie „Unire-n cuget si-n simtiri” si de această data!

Presedinte SCMD – Filiala col. Irimiea Mihai Ploiesti
Maior. (r.) Cornel Ghinescu


sâmbătă, 10 noiembrie 2012

SITUATIA 
unitatilor de cazare si pregatire aflate in administrarea Ministerului Administratiei si Internelor
   









Nr. crt.

Administrator
Spatii de cazare si pregatire
Numar de locuri

Total, din care:
Categoria

I
II
III

0
1
2
3
4
5
6

1.
Directia generala logistica prin directia administrativa
Complex de odihna "Paul Greceanu" - Bucuresti
132
132
-
-

Camin "Paul Greceanu" - Bucuresti
32
32
-
-

Baza de pregatire - Izvorani, judetul Ilfov
40
40
-
-

Complex de agrement "Diana" - Saturn - Mangalia, judetul Constanta
416
416
-
-

Complex de agrement "Meridian" - Mamaia, judetul Constanta
476
380
96
-

Complex de agrement - Bradet, judetul Arges
56
56
-
-

Complex de agrement "Turist" - Predeal, judetul Brasov
47
47
-
-

Casa de odihna "Piersicul" - Neptun, judetul Constanta
40
40
-
-

Complexul de odihna si recreere "Excelsior" - Brasov, judetul Brasov
167
167
-
-

Club "Excelsior" al Ministerului Administratiei si Internelor - Bucuresti
12
12
-
-

2.
Inspectoratul General al 
Politiei de Frontiera
Camin - Sighetul Marmatiei, judetul Maramures
11
-
11


Baza de pregatire - Sulina, judetul Tulcea
40
40
-


3.
Inspectoratul General al 
Jandarmeriei Romane
Baza de pregatire - Snagov, judetul Ilfov
31
-
9
22

Baza de pregatire - Eforie Nord, judetul Constanta
12
-
12
-

Baza de pregatire "Codrului" - Busteni, judetul Prahova
10
-
10
-

Camin "1 MAI" - Baile Felix, judetul Bihor
14
-
14
-

4.
Inspectoratul General al 
Politiei Romane
Camin - Alba Iulia, judetul Alba
32
-
32
-

Casa de odihna - Oasa, judetul Alba
6
-
6
-

Camin - Budeasa, judetul Arges
8
-
8
-

Camin - Brasov, judetul Brasov
21
-
21
-

Spatii de cazare Post Politie - Poiana Brasov, judetul Brasov
6
-
6
-

Camin - Cluj-Napoca, judetul Cluj
60
60
-
-

Spatiu de cazare Post Politie alpin - Padina, judetul Dambovita
20
-
-
20

Spatiu de cazare Post Politie - Geoagiu-Bai, judetul Hunedoara
6
-
6
-

Camin de garnizoana - Sugas-Bai - Sfantu Gheorghe, judetul Covasna
17
17
-
-

Spatiu de cazare Post Politie - Paltinis, judetul Sibiu
16
16
-
-

Baza de pregatire - Soveja, judetul Vrancea
58
-
-
58

Camin - Olanesti, judetul Valcea
11
-
11
-

Camin - Mamaia, judetul Constanta
8
8
-
-

Spatii de cazare Scoala Agenti Politie "Vasile Lascar" - Campina, judetul Prahova
41
-
41
-

5.
Academia de Politie
"Alexandru Ioan Cuza"
Baza de pregatire - Valenii de Munte, judetul Prahova
22
-
-
22

6.
Clubul Sportiv "Dinamo" Bucuresti
Spatii de cazare sportivi - Brasov, judetul Brasov
72
-
-
72

Spatii de cazare sportivi - Bucuresti
132
-
-
132

Spatii de cazare sportivi - Ghermanesti, judetul Ilfov
60
-
-
60

7.
Directia Generala de Informatii si Protectie Interna
Centrul de Initiere, Perfectionare si Spatii de Cazare Dumbravita, judetul Brasov
60
60
-
-

DAREA DE SEAMA





Privind activitatea CAR “FRATIA” a Pensionarilor Militari Prahova – pentru perioada Noiembrie 2011- Noiembrie 2012, supusa spre dezbatere si aprobare Adunarii Generale


Asociatia Casa de Ajutor Reciproc”Fratia” este persoana juridica de drept privat si asociatie cu caracter civic, cu scop de caritate, de intrajutorare mutuala si de asistenta sociala benevola, democratica, apolitica, nonprofit, neguvernamentala, independenta, fara scop patrimonial a Pensionarilor Militari din Jud. Prahova.
In conformitate cu prevederile atr. 19 din statutul CAR “Fratia” pentru aceasta perioada de timp consiliul director, contabil casier, au desfasurat urmatoarele activitati:
Pana in pezent au fost atrasi si inscrisi ca membri un nr. de 52 de personae;
S-au intocmit documentele logistice de functionare ale asociatiei cum ar fi:
-registre evidente – Consiliu Director – secretariat, contabilitate, casier;
-carnete de membru CAR
-documente financiar contabile
-documente bancare – CEC
-informari Primarii, Jandarmerie, Politia Judeteana, Politia Municipiului cu sectiile, Primaria Municipiului Ploiesti, ISU, etc, avand drept scop atragerea de membri CAR cu credibilitate si responsabilitate;
-Lunar au fost intocmite procese verbale in care au fost analizate si indeplinite hotarari ale Adunarii Generale, sau alte propuneri spre indeplinire pentru buna desfasurare ale activitatii asociatiei.
-Conform prevederilor statutare atat Consiliul Director cat si contabil, casier, si-au indeplinit atributiile statutare.
-presedintele a urmarit si coordonat activitatea pentru indeplinirea hotararilor Adunarii Generale, s-au a propus si executat impreuna activitatile statutare (atragerea si inscrierea si a personalului militar activ precum si a persoanelor fizice cu credibilitate conform Hotararii Adunarii Generale din noiembrie 2011)
-Presedintele a informat conducerea SCMD filiala Ploiesti despre activitatea acestei asociatii ori de cate ori a fost nevoie.
-In continuare sunt effectuate demersuri pentru dobandirea prin negociere cu autoritatile locale al unui spatiu - punct de lucru, avand drept scop facilitarea relatiilor intre conducerea CAR si membrii ai acestuia (informari, plata cotizatiei, depunere de documente, etc)
-Consiliu Director a reusit acordarea de imprumuturi la o parte a membrilor CAR, fapt pentru care in continuare fondul de rezerva constituit este de 450 lei depusi la CEC, urmand a fi complectat cu scopul asigurarii asistentei sociale a membrilor de sindicat.
-Pana in present bugetul de cheltuieli a fost de 426 lei(hartie de scris, tipizate,multiplicari documente, stampila etc)
-Situatia imprumutului este de 48200 lei pentru un nr. de 13 membri ai asociatiei.
-Au fost doua cazuri: - unul de deces(unde s-a restituit fondul depus)
-si o retragere definitiva(motive personale unde la fel s-a restituit fondul acumulat)_
-Pina la aceasta data nu au fost litigii civile intre consiliul Director si membrii acestei asociatii.
-Presedintele efectueaza demersuri pentru informarea membrilor asociatie, membrilor de sindicat cu privire la locatiile din tara pentru odihna si tratament de care acestia pot beneficia pe viitor.
-Consiliul Director, contabil, casier, pe viitor vor pune in aplicare propunerile si hotararile Adunarii Generale, avand un singur scop comun:
-intrajutorare mutuala
-asistenta sociala benevola
-fara scop patrimonial
-receptivitate pentru dialogul social
Aceasta Dare de Seama a fost incheiata si redactata astazi 6/11/2012.


PRESEDINTE
Lt. Col. (r) Ghita Vasile

SECRETAR
Lt.Col.(r)Bumboiu Gheorghe


duminică, 4 noiembrie 2012

INFORMARE



Cadrele militare in rezerva si retragere ale M.A.I. pot beneficia de odihna la unitatile de cazare, prin rezervari directe, dupa cum urmeaza:
-          Complexul Excelsior-Brasov
-          Complexul turistic-Predeal, la urmatoarele Nr. de Tel.: 0212102403; M.I- 21800; 218801; STS 12300




Presedinte CAR ‘Fratia’
Lt.Col.(r) Ghita Vasile