sâmbătă, 30 aprilie 2016

luni, 25 aprilie 2016




Sustinerea financiara a S.C.M.D.

Ca urmare a solicitării unor unor membri de sindicat, postam alăturat Formularul 230 - Cerere privind destinația sumei reprezentând pana la 2% din impozitul anual pe veniturile realizate.
Formularul se completează și se depune de către persoanele fizice care au realizat în anul 2015 venituri și optează pentru virarea unei sume reprezentând până la 2% din impozitul anual pentru susținerea entităților nonprofit care se înființează și funcționează în condițiile legii. Contribuabilii care își exprimă această opțiune pot solicita direcționarea acestei sume către o singură entitate nonprofit. Precizam ca inclusiv pensionarii (deci si membrii SCMD) pot directiona 2% din impozitul retinut din pensie catre SCMD.
Termenul de depunere este 25 mai 2016.
Formularul se completează în două exemplare, din care originalul se depune la organul fiscal în a cărui rază teritorială contribuabilul are adresa unde își are domiciliul, potrivit legii sau adresa unde locuiește efectiv, în cazul în care aceasta este diferită de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal în România sau la organul fiscal în a cărui rază teritorială se află sursa de venit, pentru ceilalți contribuabili persoane fizice, iar copia se păstrează de către contribuabil sau de către împuternicitul acestuia.
Formularul se depune în format hârtie, la registratura organului fiscal competent sau se comunică prin poștă cu confirmare de primire.
Utilizându-se formularul din link-ul de mai sus, persoanele doritoare vor completa numai datele de identificarea ale contribuabilului.
Daca dispuneti de semnatura electronica, Formularul se poate transmite prin mijloace electronice de transmitere la distanță, în conformitate cu prevederile legale în vigoare (situație în care formularul se descarca de pe site-ul ANAF - link). În acest caz se vor completa toate elementele referitoare la datele de identificarea ale contribuabilului și destinația sumei (conform modelului precompletat de mai sus).