miercuri, 2 martie 2011

        Un posibil bilanț al președintelui Filialei SCMD col. Mihai Irimiea, Ploiești

Am fost provocați să răspundem unui atac la onoarea și demnitatea pensionarilor din sistemul național de apărare. M-am angajat din primul moment în această luptă încercând să fac tot ce este posibil pentru a demonstra necesitatea unei acțiuni unitare, hotărâte și ferme a filialei noastre. Aveam această obligație morală, atât pentru faptul că D-voastră v-ați pus speranța în această structură, prin înscrierea într-un număr impresionant din momentul în care ați constatat că cei care ne conduc nu glumesc cu legea și respectarea drepturilor și libertăților cetățenului în țara noastră.

În timpul relativ scurt de la preluarea funcției de președinte am acționat pentru reorganizarea acțiunilor filialei paralel cu înscrierea de noi membri și pregătirea documentelor pentru introducerea lor la instanțele de judecată. Numărul acestora se ridică în prezent la peste 400 dosare depuse la Tribunalul Ploiesti

1 Martie a fost data în care ne-am implicat într-o acțiune de amploare pe care SCMD  a organizat-o în această perioadă.
Cateva concluzii și constatări care se impun la acest moment.
  1. Pentru organizarea ceva mai bună decât la alte acțiuni adresez multumiri celor care s-au implicat in acest proces.
  2. Aceleași multumiri le adresez și celor care în pofida vremii au înțeles că atitudinea civică se exprimă doar printr-o participare activă la formele de manifestare specifice sindicatului, fiind prezenți acolo unde aveam obligația statutară să fim.
  3. Am luat act și înțelegem imposibilitatea unora de a participa la marșul de protest, dar nu putem accepta scuzele celor care au absentat atunci când era vorba de apărarea statutului nostru, a onoarei și demnității călcate în picioare de cei care astăzi cu dispreț ne conduc.
  4. Numărul mic al celor care și-au manifestat intenția de a participa la acțiune a fost sub așteptări în raport cu numărul total de membri. Cauzele pot fi multiple, si unii poate chiar nu au stiut de manifestare, dar ce scuză pot avea cei care sub semnătură și-au luat angajamentul să fie prezenți și nu s-au prezentat la locul de întâlnire?
  5. Filiale ale SCMD din județe mult mai îndepărtate au fost reprezentate la acțiune de mai mulți membri și asta poate vă spune ceva!
      6.  Dacă nu vom înțelege că atitudinea de neimplicare și espectativă are consecințe mult mai grave decât ne-am putea imagina, șansele noastre chiar și în justițe pot fi compromise definitiv. In primul rând acest comportament îi încurajează pe cei care acum câțiva ani au lansat sintagma de „pensii nesimțite” să meargă mai departe cu interpretarea și aplicarea legilor după bunul lor plac. Și aceasta reprezintă în fapt o pactizare cu cei care ne-au adus pe unii dintre noi în pragul disperării!

Dacă nu vom conștientiza că neimplicarea distruge speranța, încrederea și optimismul, că putem impune ,prin mijloace democratice, aplicarea legilor, nu vom face decât să contribuim la conservarea stării de descurajare în pofida unei evidente nemulțumiri a întregii societăți. Și pentru asta istoria nu ne va ierta!

Personal am trăit senzația că mă aflu într-o luptă, în care cei mai mulți dintre camarazi te lasă singur în fața dușmanului atunci când prezența fiecăruia dintre D-voastră era mai necesară ca oricând.

Biroul filialei noastre va continua să vă susțină interesele sub toate formele legale, dar succesul în această luptă nu va putea fi obținut fără susținerea D-voastră activă.

Presedinte
Cornel Ghinescu