luni, 30 ianuarie 2012

ADUNAREA GENERALA A SCMD FILIALA -PLOIESTI


 Miercuri 01.02.2012, orele 09:00, va avea loc la Casa Sindicatelor (sala 200) Adunarea Generala a filialei SCMD "Col.Mihai IRIMIEA"- Ploiesti, cu urmatoarea ordine de zi:
- Prezentarea darii de seama a Biroului Operativ;
- Situatia dosarelor in istanta,stadiul de judecata, obligatii financiare;
- Alte probleme ;


                            Presedinte 
                         Mr.(r) Cornel Ghinescu

joi, 26 ianuarie 2012

ANUNT..

Cu adâncă durere vă aducem la cunostinta că prietenul si colegul nostru col. (r.) Grigore Căluseriu a decedat în cursul zilei de miercuri.
Corpul va fi depus la Capela Bisericii Nord. (Langa Mc Donald). Înmormântarea va avea loc la Cimitirul Bolovani sâmbătă.
Sincere condoleante familiei îndoliate.

SI NOI AM FOST ACOLO ..

Biroul Operativ al „Filialei SCMD Ploiesti col. Irimiea Mihai” transmite multumiri participantilor - membri SCMD si aliati ai societății civile - la manifestările organizate pe 24.01.2012. la Bucuresti.
Mitingul si marsul de protest către TVR au avut ca principale obiective manifestarea solidaritatii cu miscările de protest din întreaga
 tară si exprimarea nemultumirii pentru modul în care postul de televiziune manipulează populatia si prezintă natiunii doar
pozitia actualului regim.























luni, 23 ianuarie 2012

IN ATENTIA MEMBRILOR DE SINDICAT

1. onorariul de succes este de 150 lei plus tva pentru pasul 1a si 1b;
2. onorariul pentru deciziile de revizuire este de 150 lei plus tva;
3. onorariul de succes pentru revizuire va fi tot de 150 lei plus tva;
4. pentru cei interesati sa faca ordonante presedintiale onorariul pentru viitor va fi de 200 lei plus tva.

Cei care au castigat pasul 1a la Curtea de Apel sa se prezinte imediat la sediu.

PENTRU VIITOR - IMPORTANT

Nu mai aruncati plicurile in care primiti cupoanele de pensie.
Orice document primit de la pensii aduceti-l la sediu.


Secretar
Lt.col.(r) Dobra Gheorghe

sâmbătă, 21 ianuarie 2012

Actiunile de protest ce se vor desfasura in Bucuresti in data de 24 ianuarie 2012

Deplasarea pentru mitingul organizat in data de 24.01.2012 de catre SCMD , se va face de la Cablul Romanesc,  orele 07:30
Program de desfasurare
a)    Sosire participant:
       din teritoriu, 09.30-10.00
       din Bucuresti, 11.00-11.30
b)   Adunarea publica:
-         Loc: Piata Victoriei
-         Timp de desfasurare: 11.30-14.30    
c)    Mars pe itinerarul: Piata Victoriei – Bdul Aviatorilor – Piata Charles de Gaulle, intre orele 14.30-15.30
d)   Defluirea participantilor din teritoriu – incepand cu 17.00

vineri, 20 ianuarie 2012

ANUNT

Filiala SCMD "Col. Mihai IRIMIEA" - Ploiesti , anunta cu regret, plecarea prematura dintre  noi , la data de 19.01.2012,  a celui care a fost Col.(r) Mihai MOCANU. Trupul neinsufletit este  depus la capela Cimitirului Viisoara.Slujba de inmormantare va avea loc duminica 22.01.2012, orele 12:30

miercuri, 4 ianuarie 2012

NU FI LAS ! NU FI INDIFERENT !

Membrilor Filialei SCMD „col. Irimiea Mihai”, Ploiești
Stimate camarad,

Ocazia de a-ți manifesta oprobiul faţă abuzurile actualei puteri şi dorinţa arzătoare de revenire la normalitate este creată de SCMD la 24 ianuarie a.c.

Dacă mai consideri că judeci şi simţi  în spiritul valorilor care caracterizează profesiunea  de militar,  ai posibilitatea să o demonstrezi ACUM !

Nu ne caracterizează şi nu preferăm rezolvarea problemelor în stradă. Cu toate acestea, incompetenţa, tupeul fără limite, încălcările repetate ale legii de către exponenţii actualului regim nu ne oferă altă alternativă! Aceşti purtători de „pălării” mult prea mari, nu pot vedea reforma decât prin tăieri şi abuzuri, ignorând legea. Ei au imprimat rostirilor „bugetar” şi „pensionar militar” un vădit sens peiorativ.  Economia abia supravieţuieşte, slăbeşte în mod grav autoritatea statului, suntem datori pe generaţii, umiliţi şi desconsideraţi de străini.  Guvernanţii trăiesc într-o realitate paralelă şi caută să supravieţuiască la putere prin manipulare. Suntem ruşinaţi de câte ori preşedintele sau primul ministru iau contact cu străinătatea şi comit adevărate gafe ! Democraţia şi statul de drept sunt compromise zilnic.

Legalitatea în baza căreia - chiar sub actuala guvernare - au fost stabilite drepturile noastre de pensionare este complet ignorată. Hotărârile drepte ale justiţiei privind drepturile noastre nu se aplică. Bogaţii noştri conducători caută să ascundă incompetenţa lor pe buzunarul, sănătatea noastră şi viitorul copiilor noştri!
Din 2007 suntem o armată profesionistă, dar se pare că nu mai avem drept asupra gradelor câştigate cinstit, cu atâta trudă şi amar! Suntem puşi pe drumurile scumpe şi întortocheate ale justiţiei şi denigraţi metodic. Asupra noastră se aplică politici de dezbinare, prin încălcarea principiilor valorii şi meritului. Nu există în altă ţară un asemenea tratament nedrept şi înjositor aplicat militarilor în rezervă.

Stimate camarad,
Evitarea luării de poziţie în mod public a încurajat abuzurile actualei puteri!
Atitudinea civică, responsabilă presupune implicare și acțiune! Dincolo de aceasta nu mai există nimic decât pactizarea cu acest regim abuziv.
Stând acasă  girezi cu inactivitatea ta actualul regim, care duce țara spre dezastru!

Stimate camarad,
Abuzurile la care suntem supuşi nu au nimic comun cu realităţile din nici o ţară civilizată! Momentul adevărului a sosit!Prea multă răutate, prea multă incompetenţă, lăcomie şi tupeu!
Este o obligaţie morală să fim împreună în ziua de  24 ianuarie a.c.!

Presedintele Filialei SCMD „col. Irimiea Mihai”, Ploiești
Mr.(r) Cornel GHINESCU

Pentru detalii cu privire la manifestările organizate de SCMD în cooperare cu multe alte organizații ale societății civile CONTACTAȚI URGENT Biroul Operativ al Filialei noastre-URMEAZĂ DATE DE CONTACT

SĂNĂTATEA - UN LUX PENTRU POPORUL ROMÂN


Sunt una dintre persoanele care, datorită condițiilor de muncă, a contractat o boală profesională. Am fost operat în prima lună după ieșirea la pensie. Sunt condamnat pentru restul vieții să iau un anume medicament.
Conform contractului meu cu statul român ar fi trebuit să beneficiez de tratament gratuit. Acum trebuie să înțeleg că sistemul nu mai poate asigura aceasta. Nu pot însă să înțeleg cum pentru clientela de partid se găsesc întotdeauna fonduri și pentru proiecte naționale nu?
Actualul regim a făcut o reformă în sănătate în urma căreia medicamente vitale pentru mulți aflați în situația mea nu mai pot fi găsite în farmacii. Înlocuitorii nu sunt întotdeauna tolerați de organism.
Ce înseamnă acesta? Desigur, condamnarea noastră la moarte. Dar ce vă pasă dumneavoastră domnilor guvernanți? Să murim cât mai mulți și cât mai repede este politica pe care o promovați !
Pentru a vă atinge țelul v-ați luat ca aliat un „mare prieten”. Un ministru cu evidentă pozitie antiromânească ...
Reforma în sănatate a amplificat starea conflictuală din societate. S-a accentuat procesul de pauperizare si a sporit deznădejdea românilor.
Acum, dacă ai o boală cronică, ai puține șanse să supravețuiești prin grija pe care ne-o poartă actualul regim. Trebuie să plătești atunci când vrei să trăiești! Dar ce să cumperi când - din motive care îmi scapă - nu găsești medicamentul necesar ?! Este evident că posibilitățile actuale de cumpărare sunt drastic limitate de starea precară a economiei şi de sărăcirea cronică a poporului român, urmare a unei proaste guvernări. Ignorând această cruntă realitate, faceți apel, domnilor, la „solidarizarea nostră făcută cu sacrificiile pe care le fac guvernanții”. Culmea cinismului ! Ce averi au guvernanţii şi pe ce cale au făcut-o? Sătulul nu crede ălui flămând...
Ministerul sănătății, prin „genialele măsuri de reformă” ne pune în imposibilitate de a ne procura pilula salvatoare. Din motive doar de ei știute, responsabilii sănătății ne-a lasat la voia întâmplării. Sigur nici nu este de mirare și nici nu ne putem aștepta la altceva când în fruntea sănătății ai un ministru străin de interesele naţionale. Și asta de mult timp!
Sunt parcă obligat să mă gândesc și la altceva. Nu cumva reforma este o acoperire pentru alte interese? Ar fi interesant de analizat câți români au murit în conflictele, dar mai ales ca urmare a politicii revizionismului maghiar (să nu uităm masacrele de la Ip și Trăsnea!) cu cele ce au drept cauză măsurile ministerului (anti) sănătății sau mai bine zis lipsa de reacție a responsabililor sănătății de etnie maghiară. S-ar putea să avem niște cifre halucinante. S-ar putea să constatăm că, în urma complicității actualilor guvernanți, numărul morților din România zilelor noastre este cu mult mai mare.
Introducerea sistemului de coplată este un alt atentat la sănătatea cetățeanului ! El constituie unul dintre angajamentele Guvernului în acordul de împrumut convenit cu FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială, considerat, în mod inadecvat, ca o măsură eficientă de management al resurselor.
Şeful misiunii FMI de evaluare a acordului cu România, Jeffrey Franks (oare în ce calitate vorbește pentru noi, că parcă alţii sunt desemnaţi să ne conducă ?!), declara, în august 2011, că propunerea de coplată pentru anumite persoane şi servicii medicale trebuie să intre în vigoare cât mai curând. Potrivit lui Franks, sectorul sanitar este „destul de bolnav” (dar cine l-a îmbolnăvit, nu cumva proasta guvernare?) întrucât cererile din sistem sunt mai mari decât resursele alocate.
Acest alt “Mare prieten” Franks ignoră, ca şi guvernanţii noştri, tocmai specificitatea contextului naţional în care se aplică această măsură: nivelul de trai, starea economiei şi evoluţia pieţei forţei de muncă. Dar cine să facă aceste analize complexe? Se pare că pentru asta trebuie prea multă competenţă, bunăvoinţă, devotament, simțire națională sau măcar un minim respect pentru poporul prostit. Este mai la îndemână să aplici doar metoda tăierilor, ridicată la nivel de politică de stat, prin suprapunerea indusă cu conceptul de reformă.
Efectele acestor măsuri distructive vor putea fi înlăturate peste mulți ani. Atunci când vom reda spitalele poporului, pe care actualii guvernanți îl condamnă la moarte cu premeditare și atunci când ni se voe întoarce medicii alungați din țară. Din păcate mulți dintre noi până atunci „vor ieși pe cale naturală din sistem”.
Siguranța mea fizică prin prisma calității actului medical este grav afectată și PROTESTEZ! Și mai ACUZ actualul regim, un regim criminal şi din această perspectivă.

Col. (r.) Dumitru Codiță