luni, 18 martie 2013

La ceas aniversar

15 martie, dincolo de semnificații și conotații, naționale și internaționale, pentru Filiala SCMD col. Irimiea Mihai - Ploiești are o importanță aparte. 
În această zi a anului 2010, pe fondul atacului virulent la statutul militarilor în rezervă, la Ploiești lua ființă o nouă filială a militarilor din sistemul apărării disponibilizați, în rezervă și retragere.
Deși timpul este relativ scurt, filiala asemenea structurii sindicale în ansamblul ei, a parcurs o perioadă plină de evenimente.
Președinții filialei: col. (r.) Cristian Alexa, col. (r.) Ion Vișan și apoi mr. (r.) Cornel Ghinescu au asigurat viabilitatea structurii și au gestionat alături de membrii Biroului Operativ implicarea ei în acțiunile organizate de SCMD la niel central și în mod deosebit de rezolvare a problemelor membrilor la nivel local.
Realizările noastre sunt cele pe care întreaga structură le-a obținut în această perioadă. Acestea sunt prezentate de președintele SCMD, col. (r.) dr. Mircea Dogaru, care preciza:

„Atrag atenția celor care acuză sindicatul că face prea puțin că, datorită SCMD:
1. In 2011 s-au primit pensiile întregi;
  1.  In 2012, scăderile au fost la valoarea de o treime față de cât se planificase în ianuarie 2011 și un mare număr de rezerviști a rămas cu venitul intact sau a beneficiat de măriri.
  2.  Banii pe CASS se restituie;
  3. Prin lege cei discriminați la cuantumuri nu au mai restituit sumele pentru anul 2011, prevazută prin ticăloasa acțiune de Regularizare.

In continuare, sindicatul luptă, și acestea sunt prioritățile, pentru:
1. Legea reparatorie, în regim de urgență (cu Senatul camera decizională);
2.    Legea pensiilor militare de stat, în regim de urgență;
3.    Verificarea disponibilizarilor de la MAI și măsuri de reangajare a jandarmilor, pompierilor, etc.
4.    Cuprinderea în lege, cu drept de pensie anticipată și a militarilor angajați pe bază de contract, disponibilizați la 45 de ani”.

La ceas aniversar tuturor membrilor Filialei noastre le mulțumim pentru implicare și susținerea demersurilor noastre legitime și legale.
Avem în perspectivă ocazia să demonstrăm că suntem alături de SCMD așa cum acesta a fost alături de noi când ne-a fost mai greu și când unele structuri ale militarilor, care-și arogă rolul de a ne reprezenta pe toți, se declarau cu „partidul și nașul în suflet”, călcând peste statutul, tradițiile, situația și sentimentele noastre.
La mulți ani Filialei SCMD col. Irimia Mihai - Ploiești, sănătate tuturor membrilor noștri pentru a putea continua lupta și a îndeplini obiectivele asumate în interesul nostru al tuturor!

Biroul Operativ Filiala SCMD col. Irimiea Mihai – Ploiești