vineri, 21 iunie 2013

ONOR LA GENERAL !

Cu adanca durere, Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate anunta prematura trecere in nefiinta, la numai 65 de ani, a generalului Mihail-Eugeniu Popescu, membru al Comitetului Militar al NATO.
Ostas in sensul deplin al cuvantului, doctor in Stiinte Militare, generalul Mihail Popescu a parcurs toate formele invatamantului militar din Romania, apoi Cursul NATO pe probleme de aparare, pentru generali, de la Roma (1997) si, pe parcursul unei cariere militare de prestigiu, intregul cursus honorum de la gradul si functia de locotenent de artilerie, comandant de pluton (1969) pana la general de armata si Sef al Statului Major General (2000), calitate in care a avut principalul rol in semnarea protocoalelor de aderare a Romaniei la NATO in 2003.
Exemplu de loialitate fata de armata si Tara, de demnitate, curaj si darzenie, a parasit cariera militara la 25 octombrie 2004, pentru a servi interesele nationale ca senator de Valcea in anii 2004-2008.
Dezamagit de politica, hotarat sa apere demnitatea si drepturile militarilor, a coborat ca un adevarat ostas „in strada”, acolo unde se scrie adevarata Istorie, devenind, din 2009 membru al SCMD, in contextul ofensivei ticaloase dezlantuita de un regim opresiv impotriva categoriei socio-profesionale a militarilor. Ni-l amintim rostind raspicat la tribuna sau la posturi de televiziune: “ - Va intrebati unde sunt generalii ? Adevaratii generali sunt aici ! Sunt generalul Mihail Popescu, fostul sef al SMG. Sunt membru al SCMD si ma mandresc cu asta ! ”.
Pentru curajul, demnitatea si intransigenta sa, generalul Mihail Popescu a constituit tinta jegoaselor acuze, masluiri si atacuri diversioniste ale Politicului, fiind unul dintre romanii condamnati politic, de defunctul regim, in dispretul Dreptului si al Dreptatii !
Generalul Mihail Popescu a decedat in urma unui infarct, in contextul declansarii noului val de “revizuiri”, soldat cu noi taieri de pensii si executii silite, retroactive, ieri 20 iunie a.c. la orele 17.45, la Vatra Dornei.
Spre stiinta celor care vor sa-i aduca un ultim omagiu camaradului nostru, trupul neinsufletit a fost adus astazi la Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central si va fi depus, incepand de maine, sambata 22 iunie, de la orele 08.00 a.m., pana duminica 23 iunie dimineata la Cercul Militar National. Ceremonialul si inhumarea vor avea loc la Cimitirul Militar Ghencea 1, duminica 23 iunie a.c. la orele 13.00.
Dumnezeu sa-l odihneasca ! Sincere condoleante familiei indoliate.
Presedintele SCMD
      Col. (r) dr. Mircea DOGARU