luni, 23 aprilie 2012

PROSTIE SAU HOŢIE


PROSTIE SAU HOŢIE
FATA DE CETĂŢEANUL PENSIONAR ?!!

În data de 14 mart. 2011 am trimis o plângere prealabilă către Casa de pensii a MApN, prin care semnalam „ modul de aplicare a prevederilor OUG  nr. 117/2010, şi –subsecvent- de calculare şi percepere a cotei CAS din cuantumul pensiei aflată în plată”. În mod concret arătam faptul că reţinerea CAS-ului de 5,5 % pe întregul cuantum al pensiei reprezintă o interpretare abuzivă a legii. Astfel de plângeri au fost transmise cu miile la Casele de pensii.
Noi demonstram că modul de calcul era vădit eronat şi că încălca dispoziţiile OUG nr. 117/2010. Precizam atunci că „în conformitate cu dispoziţiile art. 296 (9) raportat la art 293 (3) lit. f. pct 4 din Codul fiscal, aşa cum a fost modificat prin OUG menţionată, baza lunară de calcul al contribuţiei de asigurări sociale de sănătate datorată bugetului FNASS, o reprezintă veniturile din pensii care depăşesc 740 de lei. Formularea OUG nr. 117/2010 este extrem de clară şi dincolo de orice posibilitate de interpretare: baza lunară de calcul o reprezintă veniturile din pensii care depăşesc 740 lei, iar contribuţia lunară se datorează asupra acestor venituri”. Prin urmare 5,5 % trebuia să se aplice la ceea ce depăşea acestă sumă.

Răspunsurile formale transmise, chiar şi cu întârziere petenţilor, făceau trimitere la o prevedere (art. 213, al. 2, lit.h din Legea 95/2006), care se referea la asiguraţii fără plata cotizaţiei şi nu avea nicio legătură cu ceea solicitam noi, adică modul de aplicare a cotei de 5,5% asupra veniturilor din pensie. Cu alte cuvinte, se mimau argumente pentru justificarea unei hoţii.
Eu am fost un „norocos”. Cu adresa nr. P. 11964/31.08.2011, am primit un răspuns după 187 de zile !!!  Mi se arăta, ca şi altora ca mine,  că nu am dreptate! 
Ne aflăm la momentul adevărului. Curtea Constituţională prin deciziile nr. 223 şi 224 din 13 mart. 2012 a dat în vileag hoţia guvernanţilor şi a lacheilor lor. (Normal ar fi fost să reacționeze preventiv, nu atât de târziu și după semnale repetate privind susținerea politică a coaliției la putere !!!).
Fără bucurie, constat în sfârșit, că se recunoaște oficial că am judecat corect, reacționând la o hoție legalizată.
Evident, hoția a fost și este cerută și girată de politicieni și pusă în practică de conțopiști care încalcă normele profesionale elementare de dragul scaunului și eventual autoturismului și telefonului de serviciu.
Culmea este că hoția capăta proporții demne de teatrul absurdului, prin faptul că autorii sunt plătiți din banii păgubiților. Ne plătim proprii hoți, care ne jignesc pe față inteligența și ne aduzează !!!
Problema cotei CAS nu este singura „eroare” voită. Cu stupoare, aflăm de asemenea, după multe luni de zbatere cu interpretări , una mai aberantă decât alta; că Legea 95/2006, privind reforma în domeniul sănătății, este neconstituțională !!! Unde ești domnule „boc constituționalistule” pe care colegul de partid, la fel de hoț, te propunea ca unitate de măsură în politică?
Guvernanţilor, tupeul vostru este fără margini ! Mai şi insistaţi şi continuaţi, ceea ce înseamnă curată prostie (Perseverare diabolicum!). Abia după „tifla” Curţii Constituţionale recunoaşteţi că a fost o greșeală, dar persistaţi, afirmând că că banii nu pot fi returnați pensionarilor păgubiţi pentru că lipseşte cadrul legal! Cum adică nu, guvernule în funcție? Brusc, nu mai stăpâniţi maşina de vot hoţesc (Să trăiţi mulţi ani, doamnă anastase, să vă vedem ispăşindu-vă în viaţa aceasta păcatele!) Ce este greu să pricepeți? Ce înseamnă că nu avem temei legal să restituim banii furați, iar legea neconstituţională încă există? Cum adică cei care sunt dovediți a fi hoți nu trebuie să plătească? În ce ţară trăim? Unde este reforma statului?
Trebuie să înțelegem oare noi „cei proști” avantajele unor guvernanți care au pervertit funcțiile statului în interes propriu, care impun și păstrează legi neconstituționale „argumentând” prin faptul că aplicarea lor este un fapt împlinit? Noi cetățenii, deveniți victime ale actualului regim credeți că vă vom mai suporta mult cu aberațiile voastre? Unde este faimosul soft al d-lui Duță făcut să colecteze taxele? L-o fi transformat într-un sistem perfecționat în  furt ? Ce faceți instituții ale statului care existaţi pentru a ne proteja împotriva abuzurilor?
După cum știm, legea în cauză ne-a fost vârâtă pe gât de actualul guvern. Reprezentanții portocalii sunt cei care au elaborat normele metodologice pentru aplicarea ei. Și atunci ne punem întrebări fireşti. Cum a fost aplicat de către „faimoșii legaliști portocalii” principiul interpretării legii în favoarea celui vizat? Cine este favorizatul, cetățenii reprezentaţi sau exclusiv interesele lor ? Probabil că au transformat afirmația „Statul sunt eu!” în „Poporul suntem noi!”. Doar așa se explică abuzurile în proiectarea şi aplicarea legii...

Cetățenilor pensionari ! Ați fost și rămâneți o forță! Trebuie să vă treziți și să nu vă mai lăsați păcăliți de farsorii și mincinoșii care vă ademenesc cu „mărgele de plastic” pentru a vă cumpăra conștiința. Fiți demni și responsabili!
Dacă vă simțiți lezați în demnitate şi vi se cere-chiar şi acum- să vă vindeți pe o pungă și un litru de ulei, dacă vă considerați afectați de aceste măsuri abuzive, care v-au scurtat viaţa, în timp ce clientela portocalie a prosperat continuu, este timpul să vă revoltați!
Sancționați prin vot pe cei care vă fură, v-au sărăcit și v-au umilit! Nu se pune doar problema dacă este hoţie sau prostie. Este vorba de HOȚIe, PROSTIE ȘI TUPEU NEMĂRGINIT, toate ridicate la rang de principiu în regimul băsescian!
Nu vă lăsați păcăliți de acțiunile lor disperate de a se ascunde în spatele altor culori, sigle, sloganuri sau formațiuni politice. NĂRAVUL DIN FIRE N-ARE LECUIRE!

Ploieşti, 24 aprilie 2012
Col. (r.) dr. Dumitru Codiţă