luni, 25 iunie 2012


Comunicat al SCMD, Filiala col.(r.) Mihai Irimiea, Filiala Ploiesti

Col (r.) MARIN ISTRATE născut la 09.08.1954, decedat la 24.06.2012 a fost unul dintre membrii activi ai filialei noastre.
Camarad de onoare, militar adevărat, care a evoluat în carieră doar prin calitătile sale, s-a alăturat din primele momente miscării sindicale. Nu putea concepe cum de militarii au ajuns bătaia de joc a conducătorilor statului, un stat pe care l-a slujit cu credintă si devotament. Asa se face că a fost mereu în grupul de reprezentanti ai filialei la mitingurile, marsurile si manifestările de protest indiferent de anotimp si starea vremii. Se afla în proces cu MApN pentru recâstigarea drepturilor furate.
Toate acestea în loc să beneficieze de recunostinta câstigată ca cetătean onest , precum si cele conferite de statutul de militar.
Paradoxal era unul dintre militarii căruia pensia nu i-a scăzut. Putea să fie linistit, dar nu a acceptat să fie de acord cu tratamentul jnjositor la care au fost supusi militarii pensionari si anularea practic a statutului acestora prin desfiintarea unor legi care să le ateste apartenenta la această categorie.
Soarta a fost nedreaptă cu el. Nu a mai avut timp să vadă înfăptuite reparatiile materiale si morale promise militarilor în rezervă. Ne-a lăsat nouă sarcina să ducem la îndeplinire crezul pentru care, atâta cât soarta i-a permis, a luptat.
Nu te vom uita prieten drag!
Condoleante familiei îndoliate!

Presedinte
Biroul Operativ al SCMD col. (r.) Mihai Irimiea – Fililala Ploiesti
Cornel Ghinescu