luni, 16 mai 2011

„Pensionarii nesimţiţi" au pichetat sediul PDL

Sâmbătă, în ziua alegerilor naţionale din PDL, în jur de 50 de pensionari ploieşteni au pichetat sediul organizaţiei municipale a partidului de guvernământ. Manifestaţia a fost organizată de Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, ca protest faţă de ultimele măsuri ale partidului aflat la putere.
Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate filiala Prahova a organizat, sâmbătă, un protest în faţa sediului PDL Ploieşti din zona centrală a municipiului. În parcarea din faţa blocului 7 Etaje s-au strâns în jur de 50 de persoane, atât din rândul celor „cu pensii nesimţite", cum i-a numit şeful statului, cât şi vârstnici înscrişi în Asociaţia Pensionarilor Prahova. „Pensii nesimţite au cei aduşi direct pe funcţii pe vremea când era ministru Valeriu Stoica, noi am muncit pentru pensiile noastre, care sunt incomparabil mai mici decât ce au acei oameni", a ţinut să puncteze un bărbat din mulţime.
Manifestanţii au protestat faţă de politicile Guvernului Boc şi i-au luat la ţintă pe premier, pe Traian Băsescu, dar şi pe Roberta Anastase, şef al Camerei Deputaţilor şi preşedinte al PDL Prahova. Nu au lipsit deja tradiţionalele scandări de tipul „Jos Băsescu!" sau „Jos Guvernul!", însă inventivitatea protestatarilor nu s-a oprit aici. Oamenii au venit pregătiţi cu pancarte prin care au amintit de modul în care Roberta Anastase şi Sever Voinescu au numărat voturile la Legea Pensiilor sau au încercat să transmită un mesaj legat de fenomenul mitei electorale. De asemenea, sindicaliştii le-au compus guvernanţilor câteva versuri care cu siguranţă nu vor fi pe placul democrat-liberalilor. Amintim doar câteva: „Boc ce se crede bărbat / Om politic şi de stat / I s-a dat o ţară-n dar / Dar de ea n-are habar. / El e tare priceput / Noi la TV l-am văzut / La coasă şi la topor, / Cel mai bun conducător".
„Am venit aici în ziua în care PDL îşi alege conducerea pentru a arăta că nu suntem de acord cu politica pe care actualul Guvern o promovează, o politică antinaţională, orientată împotriva poporului român. Nu mai suntem de acord cu un stat totalitar pe care l-am cunoscut dar care, din păcate, astăzi renaşte în forţă şi ne jecmăneşte la drumul mare", ne-a spus Dumitru Codiţă, membru al Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate. „Ne simţim responsabili pentru bunul mers al societăţii. Cel mai important mesaj este că ne dorim alegeri libere, fără mită electorală, fără alte implicaţii materiale, alegerile să iasă după conştiinţa şi dorinţa poporului", ne-a spus şi Cornel Ghinescu, preşedinte al filialei Prahova a SCMD.
sursa: http://www.telegrafuldeprahova.ro/ploiesti/social/pensionarii-nesimtiti-au-pichetat-sediul-pdl-09825