marți, 31 mai 2011

Biroul SCMD "Col.Mihai IRIMIEA" Filiala Ploiesti, anunta cu durere membrii de sindicat decesul Col.(r) Babonea Gheorghe  din Baicoi,               str. George Cosbuc nr.63
Inmormantarea va avea loc pe data de 01.06.2011, orele 12 la cimitirul din Baicoi.
           Dumnezeu sa-l ierte! 

Pentru alte informatii:
Lt. Col. (r) Dobra Gheorghe - Secretar
Telefon: 0736600976

vineri, 27 mai 2011

SCMD - DEPARTAMENTUL JURIDIC

COMUNICATUL nr. 25 din 23.05.2011

Azi, 23.05.2011, SCMD a susținut o conferință de presă în care a prezentat poziția sindicatului față de proiectul legii de aprobare a OUG. nr.1/2011 și a proiectului Legii Polițiștilor.
La conferința de presă au fost prezenți avocații SCMD Graziela Bârlă, Gâlcă Costel, precum și membrii departamentului juridic SCMD, unde s-au exprimat puncte de vedere față de stadiul actual al acțiunilor din instanțele românești.
S-a menționat următoarea situație a proceselor pentru anularea deciziilor de recalculare a pensiilor militare de stat:
TOTAL ŢARĂ:
- procese fără procedură prealabilă (nu s-au formulat contestatii, în prealabil, la comisiile de contestaţii pensii: s-au depus acţiuni direct în tribunal): 12915 acţiuni
- procese cu procedură prealabilă (s-au formulat contestatii, în prealabil, la comisiile de contestaţii pensii: ulterior, s-au depus acţiuni în tribunal): 8838 acţiuni
TOTAL ACȚIUNI ȚARĂ: 21753PE SECŢIUNI:
Bucureşti şi Jud. Ilfov – av. Costel Gâlcă:
- procese fără procedură prealabilă: 3853 acţiuni
- procese cu procedură prealabilă: 3846 acţiuni
TOTAL ACȚIUNI: 7699
Filiale în coordonarea av. Gâlcă Costel (sudul ţării - 24 de filiale din 14 judeţe)
- procese fără procedură prealabilă: 2834 acţiuni
- procese cu procedură prealabilă: 2543 acţiuni
TOTAL ACȚIUNI: 5377Filiale din ţară cu avocaţi locali: (47 de filiale din 26 de judeţe)
- procese fără procedură prealabilă: 6228 acţiuni
- procese cu procedură prealabilă: 2449 acţiuni
TOTAL ACȚIUNI: 8677

PROCESE CÂȘTIGATE
1 - Fără procedură prealabilă:
- Teleorman – 100 reclamanţi
- Olt – 203 reclamanţi
- Giurgiu – 92 reclamanţi
- Covasna (Sfântu Gheorghe) – 32 reclamanţi
- Mehedinti – 25 reclamanti
- Alba Iulia – 94 reclamanți
Total = 546 reclamanţi
2 - Cu procedură prealabilă:
- Târgoviște -55 reclamanţi
- Zalău – 17 reclamanţi
Total = 72 reclamanţi
• Pentru toate procesele în care s-au dat soluții DEFAVORABILE membrilor SCMD, se va face RECURS.

marți, 24 mai 2011

Urmare a solicitarii instantei de judecata, membrii de sindicat care au depus plicul 1a trebuie sa aduca la sediul SCMD Ploiesti ( din str. Jurnalist Gabi Dobre ) urmatoarele documente in 3 exemplare:

1 - contestatie decizie pensie recalculata;
2 - confirmare de primire a acestei contestatii;
3 - raspunsul la contestatia deciziei de recalculare;
4 - plicul in care s-a primit raspunsul la contestatie ( fata-verso ).

Nota:
Cei care nu au primit raspuns la contestatie vor aduce numai documentele de la punctele 1 si 2;
Pe fiecare document se scrie " copia este conforma cu originalul " si se semneaza.
Documentele vor fi introduse intr-un plic A4.

TERMEN: 10.06.2011

miercuri, 18 mai 2011

Concluzii ca urmare a sedintei Comitetului Director al SCMD, Bucuresti 17.05 2011

Concluzii ca urmare a sedintei Comitetului Director al SCMD, Bucuresti 17.05 2011

 
-         La sedinta Comitetului Director s-au discutat propunerile venite din partea filialelor, de formare a unui ghid  strategic de sustinere a opozitiei politice din Romania;
-         Consiliul National al SCMD se preconizeaza a avea loc in luna octombirie 2011;
-         S-a propus ca plata cotizatiei sa se faca integral la inceputul fiecarui an;
-         Cei care nu mai platesc cotizatia sa fie exclusi, iar daca doresc sa se reinscrie in sindicat sa plateasca o taxa de inscriere consistenta;
-         In data de 23.05.2011 va avea loc o conferinta de  presa unde avocatul Costel Galca  care va prezenta situatia juridica a dosarelor din istantele de judecata;    
-     Casa de avocatura Costel Galca va prezenta un nou contract pentru actiunea in istanta “Revizuirea pensiilor militare”
-         Se va transmite electronic situatia financiara catre fiecare  filiala si apoi situatia integrala;
-         S-a propus arhivarea documentelor SCMD central si a filialelor;
-         S-au purtat discutii despre modul de impulsionare a membrilor de sindicat, pentru participarea  acestora la manifestatiile organizate de SCMD;
-         S-au facut propuneri  privind ajutorul membrilor de sindicat in caz de boala;
-         La nivel central se va infiinta un C.A.R ( model CAR Filiala1Ploiesti – Col. (r) Ghita Vasile – Vicepresedinte)
-         A mai fost alocat Filialei 1Ploiesti Col.Mihai IRIMIEA’’un telefon mobil cu nr.0736.601.153  , pentru vicepresedintele  Col. (r) Ghita Vasile

            Din partea Filialei 1 Ploiesti “Col.Mihai IRIMIEA’’ au participat:
Col. (r) Ghita Vasile - Vicepresedinte
Col. (r) Ursu Valentin – Trezorier

marți, 17 mai 2011

DOSARE IN INSTANTA LA TRIBUNALUL PLOIESTI 19.MAI 2011

ANTON COSTICA
CONSTANTIN LEONARDO
GAINUSA ANGHEL
ENACHE VENTURIA
CATRIN VIOREL
MANDEA GHEORGHE
DOBRE SERAFIM
ISTRATESCU ELENA
ION TIBERIU
ABASEACA GHEORGHE
ALEXE NICOLAE
BUSILA MIRCEA
MANACHE AUREL
         Persoanele care doresc sa participe , sunt rugate sa se prezinte la tribunal la orele 08:30

DOSARE IN INSTANTA LA TRIBUNALUL PLOIESTI 18.MAI 2011

CALUSERIU GRIGORE
MANEA NICOLAE
GHERGHINOIU VICTOR
DITU CEZAR
BADOIU VALENTIN
BUNEA MIHAI
DUMITRESCU GHEORGHE
ANTOHI IOAN

luni, 16 mai 2011

„Pensionarii nesimţiţi" au pichetat sediul PDL

Sâmbătă, în ziua alegerilor naţionale din PDL, în jur de 50 de pensionari ploieşteni au pichetat sediul organizaţiei municipale a partidului de guvernământ. Manifestaţia a fost organizată de Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, ca protest faţă de ultimele măsuri ale partidului aflat la putere.
Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate filiala Prahova a organizat, sâmbătă, un protest în faţa sediului PDL Ploieşti din zona centrală a municipiului. În parcarea din faţa blocului 7 Etaje s-au strâns în jur de 50 de persoane, atât din rândul celor „cu pensii nesimţite", cum i-a numit şeful statului, cât şi vârstnici înscrişi în Asociaţia Pensionarilor Prahova. „Pensii nesimţite au cei aduşi direct pe funcţii pe vremea când era ministru Valeriu Stoica, noi am muncit pentru pensiile noastre, care sunt incomparabil mai mici decât ce au acei oameni", a ţinut să puncteze un bărbat din mulţime.
Manifestanţii au protestat faţă de politicile Guvernului Boc şi i-au luat la ţintă pe premier, pe Traian Băsescu, dar şi pe Roberta Anastase, şef al Camerei Deputaţilor şi preşedinte al PDL Prahova. Nu au lipsit deja tradiţionalele scandări de tipul „Jos Băsescu!" sau „Jos Guvernul!", însă inventivitatea protestatarilor nu s-a oprit aici. Oamenii au venit pregătiţi cu pancarte prin care au amintit de modul în care Roberta Anastase şi Sever Voinescu au numărat voturile la Legea Pensiilor sau au încercat să transmită un mesaj legat de fenomenul mitei electorale. De asemenea, sindicaliştii le-au compus guvernanţilor câteva versuri care cu siguranţă nu vor fi pe placul democrat-liberalilor. Amintim doar câteva: „Boc ce se crede bărbat / Om politic şi de stat / I s-a dat o ţară-n dar / Dar de ea n-are habar. / El e tare priceput / Noi la TV l-am văzut / La coasă şi la topor, / Cel mai bun conducător".
„Am venit aici în ziua în care PDL îşi alege conducerea pentru a arăta că nu suntem de acord cu politica pe care actualul Guvern o promovează, o politică antinaţională, orientată împotriva poporului român. Nu mai suntem de acord cu un stat totalitar pe care l-am cunoscut dar care, din păcate, astăzi renaşte în forţă şi ne jecmăneşte la drumul mare", ne-a spus Dumitru Codiţă, membru al Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate. „Ne simţim responsabili pentru bunul mers al societăţii. Cel mai important mesaj este că ne dorim alegeri libere, fără mită electorală, fără alte implicaţii materiale, alegerile să iasă după conştiinţa şi dorinţa poporului", ne-a spus şi Cornel Ghinescu, preşedinte al filialei Prahova a SCMD.
sursa: http://www.telegrafuldeprahova.ro/ploiesti/social/pensionarii-nesimtiti-au-pichetat-sediul-pdl-09825

duminică, 15 mai 2011


Sambata 14 mai a.c. SCMD Filiala col. (r.) Irimiea Mihai a organizat în coooperare cu o parte a sindicatelor civile si organizatia pensionarilor din Municipiul Ploiesti pichetarea sediului organizatiei judetene a PDL. Participantii si-au exprimat cu acest prilej dezacordul pentru modul în care este guvernata in acest moment tara, au condamnat reactualizarea practicilor dictatoriale, totalitare, dispretuitoare si umilitoare la care este supus poporul roman in general, pensionarii militari in special. Totodată acestia si-au exprimat nemultumirea pentru practicile totalitare ale partidului stat care intelege sa conduca tara doar in interesul unei clientele de partid loaiale si servile.
De altfel alegerile de astazi din PDL au demonstrat faptul ca este o structura aflata la dispozitia presedintelui Basescu cu ajutorul caruia administreaza tara pentru el, familie si camarila sa.
Conducerea filalei noastre multumeste participantilor la manifestre care au inteles sa aiba o implicare activa la actiunile sindicale, dar si fortelor de ordine care s-au mobilizat cu tarcuri metalice pentru a ingradi libera exprimare a unor oameni care au actionat o viata pentru apararea tarii.

Mitingul filialei "Col.Mihai IRIMIEA" Ploiesti 14 mai 2011



vineri, 13 mai 2011

sursa : Ziarul Actualitatea Prahoveana 13 - 19 mai  2011

miercuri, 11 mai 2011

Stimati membri de sindicat si cetateni ai municipiului Ploiesti, in data de 14 mai 2011, (P)artidul (D)ezastrului si al (L)ichelelor instaurat in societatea romaneasca, isi alege "UN LOCOTENENT PENTRU >CAPO DI TUTTI CAPI<"(Basescu) care sa finalizeze distrugerea Romaniei.
Avem obligatia civica de a fi prezenti in acea zi (14.05.2011) in fata sediului acestui partid de la 7 etaje, intre orele 10:00-12:00 pentru a ne manifesta in mod decent dezacordul cu masurile indreptate IMPOTRIVA INTERESULUI NATIONAL pe care si-l propune actuala guvernare

Presedinte,
Mr.(r) Cornel Ghinescu

vineri, 6 mai 2011

ADUNARE GENERALA A SCMD, Filiala “col. Mihai IRIMIEA” Ploiesti

In ziua de miercuri-04.05.2011, orele 09.00- la Casa de Cultura a Sindicatelor, sala mica, a avut loc Adunarea Generala trimestriala a Filialei Ploiesti a SCMD.
Au participat 73 membri de sindicat si urmatorii invitati:
          D-na Sofia CIOC- Presedinte Asociatia judeteana a pensionarilor
          D-nul Gheorghe GIURUMESCU- Lider F.S.L.I- Prahova
          D-nul Gheorghe NEAGA- Presedinte CNSLR “FRATIA” Prahova
          D-nul col(rez)Gheorghe STANCUTU –Presedinte ACMRR “Aurel Vlaicu”
          D-nul av. Razvan VASILIU –reprezentant casa de avocatura Costel GALCA
          D-nul col (rez) Stefan RACASAN-Vicepresedinte SCMD
          D-nul Cristian CRETU- Membru al Departamentului Organizare din SCMD
Ordinea de zi :
1. Darea de seama a Biroului Operativ de la ultima Adunare Generala pana in present :
Presedinte,
Participarea la marsul si mitingul din 1 martie.Nemultumiri privind participarea si organizarea
Participarea la 7 emisiuni TV unde s-au abordat atat probleme specifice rezervistilor cat si unele de interes general
Primirea, pregatirea si inaintarea spre casa de avocatura a documentelor de constituire a dosarelor.Probleme-procedura incompleta:CE SE INTAMPLA DUPA PREDAREA DOSARELOR LA AVOCAT?
Inaintarea dosarelor la tribunal
Posibilitatea redistribuirii a 2% din impozitul afferent anului 2010 catre SCMD-Filiala noastra
Secretar : situatia membrilor Filialei , pe categorii
vicepresedinte pe probleme juridice: Situatia introducerii in Tribunal a dosarelor:
plic 1a=435
plic 1b=374+9
plic 1b’=12
trezorier: situatia financiara
2. S-a aprbat in unanimitate PLANUL DE ACTIUNE pentru perioada urmatoare in vederea cresterii rolului sindicatului nostru in cadrul societatii civile;
ESENTA ACTIUNILOR NOASTRE-IMPLICAREA IN APARAREA LEGALITATII/DEMOCRATIEI IN ROMANIA. (vezi anexa). Cu aceasta ocazie s-a aprobat, cu un vot impotriva, desfasurarea actiunii de pichetare a sediului PDL Ploiesti, in ziua de 14.05.2011, intre orele 10.00-12.00, sub lozinca: “ASTAZI SE ALEGE UN LOCOTENENT PENTRU >CAPO DI TUTTI CAPI<
3. S-a aprobat, cu 60 de voturi”pentru”, 3 “impotriva “ si 10 abtineri, infiintarea unui CAR pe langa Filiala Ploiesti a SCMD. D-nul lt.col.(rez) Ghita va face demersurile legale de punere in practica a acestei hotarari.
4. S-a aprobat in unanimitate completarea Biroului Operativ cu un vicepresedinte pe probleme juridice, in persoana d-lui lt.col.(rez) av. Leonardo CONSTANTIN.
5. Discutii

miercuri, 4 mai 2011

MOBILIZARE GENERALA
14 MAI 2011, ORELE 11 a.m.

Pe data de 14 mai a.c. se vor desfasura la Bucuresti lucrarile celui de-al 15-lea Congres al Partidului Stat. Nu-si mai zice PCR, isi zice PDL. Nu mai este rosu, este portocaliu. Scop? La al XV- lea Congres, Emil Boc – reales!

Ne-au insultat intr-un mod fara precedent!
I-au asmutit si-i asmut pe civili impotriva noastra!
Ne-au umilit si ne umilesc!
Au incercat si incearca sa ne prosteasca!
Ne-au furat gradele. Ne-au facut deci din militari in rezerva “”asistati””, apoi “”beneficiari””!
Vor sa ne taie orice legatura cu functiile activilor ca sa nu beneficiem din 2012 de pensii militare tip NATO. In loc de 3000 de euro sa ne multumim cu 300 de euro!

Ne transforma intr-o turma dependenta de punctul de pensie, cazuta pe nedrept pe umerii Casei Nationale de Pensii.
Ne desfiinteaza statutul socio-profesional ca sa nu mai avem dreptul nici la asistenta medicala si medicamente gratuite.
Dupa ce ne-au insultat doi ani ca avem pensii nesimtite de 20 de milioane astazi ne scot ochii cu argintii lui Iuda, dand unora dintre noi, aleatoriu, doua-trei milioane in plus ca sa ne sparga unitatea si hotararea de de lupta.

Ne supun celor trei 3 R:
1.     “”Recalcularea””, adica desfiintarea ilegala, retroactiva a pensiilor aflate in plata;
2.     “”Revizuirea””, ca urmare a esecului “”recalcularii””, ceea ce inseamna renuntarea temporara la jumatate din suma pe care au vrut sa ne-o fure;
3.     “”Regularizarea””, adica atingerea obiectivului initial, prin declararea drept foloase necuvenite la pensie, a sumelor primite in plus de unii si impunerea la restituirea esalonata.

Ne pregatesc, in caz de esec, “”lustratia””, cu alte cuvinte penalizarea cu 15 % din pensia ramasa, pentru anii lucrati inainte de 1989, in institutiile unui stat proclamat de comunistul Basescu si de consilierii sai kominternisti, drept “”comunist””, “”ilegitim si criminal””.
Ne interzic legaturile cu militarii activi si accesul la cladirile de drept ale rezervistilor.
Au spoliat toate structurile militare de proprietatile de drept ale ofiterilor si subofiterilor din Armata, Politie, Jandarmerie (imobile terenuri, case si tabere de odihna).
Ne-au interzis sa muncim, ne interzic sa traim!
Au desfiintat spitale, scoli, intreprinderi productive.
Au miscorat salariile si incearca sa distruga sindicatele.
In calitate de complici ai strainilor, au furat tot ce se putea fura. Nu mai avem terenuri agricole, intreprinderi producatoare, mine, banci.
Cheltuie banul public pentru fanteziile dnei Udrea, pentru imbuibarea acolitilor, pentru santajarea si cumpararea adversarilor.
In situatia in care BNR stocheaza 39 miliarde euro (9 achizitionate in conditii impovaratoare) au subordonat tara FMI-ului, indatorandu-ne nejustificat prin angajarea dreptului la viata a 10 generatii de romani.
Au desfiintat democratia, incalcand toate articolele Constitutiei si prevederile legislatiei europene.

Vor destructurarea tarii prin regionalizare si puteri nelimitate in mod legal, motiv pentru care vor modificarea statutului Capitalei si a Constitutiei.

Practic, ne-au distrus tara si acum, prin legi ale genocidului, se pregatesc sa distruga natiunea. Este motivul pentru care au retras alocatiile pentru copii, pentru mame, pentru persoanele cu dizabilitati, au lovit si lovesc pensiile si salariile, in timp ce cresc preturile in mod nesimtit si militeaza pentru introducerea de produse straine modificate genetic, de medicamente si vaccinuri letale, paralel cu desfiintarea industriei farmaceutice interne. Prin destructurarea MAI, majoritatea populatiei va fi lasata fara aparare, in timp ce justitia actioneaza deja in cea mai mare parte la ordinul hotilor.

Pentru toate acestea si pentru multe altele, SCMD va organiza la Bucuresti o mare adunare populara, in fata locatiei Congresului PDL.

De asemenea, adunari populare in fata sediilor PDL din localitatile unde avem filiale, concomitent, in ziua de 14 mai , la orele 11.00. ca sa ne manifestam “”recunostinta”” fata de politica “”inteleapta”” a realesului Boc si a stapanului sau, noul geniu carpatin, cu idei de inestimabila valoare teoretica si practica.

Facem apel la toti membrii SCMD sa participe si in Capitala si in toate centrele de garnizoana SCMD!

Facem apel la toti membrii nostri sa-i aduca la aceste actiuni pe toti aliatii din asociatiile, uniunile, alte structuri organizatorice ale militarilor in rezerva, dar si din asociatiile similare civile si sindicatele inca nedestructurate, care mai pot si mai vor sa se bata pentru apararea drepturilor civice cucerite de inaintasii nostri in ultima suta de ani.

Pe data de 14 mai a.c. va trebui sa participam nu numai noi, toti membrii SCMD, atat in Capitala cat si in tara, la actiunile preconizate, cat si un numar cat mai mare de cetateni ai Romaniei, indiferent de profesie, etnie, religie, sex, care sa raspunda chemarii SCMD, pentru a arata stapanilor FMI ai Romaniei si slugilor lor din tara ca Romania nu mai este un sat fara caini de paza, ca in Romania exista o forta capabila sa apere dreptul la viata al natiunii romane si dreptul la existenta a statului roman – SINDICATUL MILITARILOR.

Veniti asadar fratilor la “Adunarea Norodului”, cu raul sa ne opunem celor rai caci “”Patria este norodul, iara nu tagma jafuitorilor””!

Honor et Patria! Vae victis!

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU