joi, 29 noiembrie 2012

Cum si de ce România si-a pierdut suveranitatea? Ce-i de făcut?



România nu a fost practic în ultima perioadă în război. Tara nu a fost mobilizată, comandantul suprem nu a dat ordine de luptă, populatia nu a suportat rigorile unui conflict, militarii nu au fost în transee etc.
 Nici un dusman nu ne-a învins si cu toate acestea suntem ca o tară devastată. Zi de zi ne confruntăm cu realităţi specifice unei perioade post conflict. Cu cine ne-am confruntat totusi? Cine a condus acest război împotriva statului român? De ce institutiile statului sunt slăbite, bulversate si incapabile să reactioneze în mod democratic la încălcările flagrante ale principiilor statului de drept? De ce Armata tării este dotată necorespunzător, subfinantată si nesustinută de decidentii de la cel mai înalt nivel? De ce militarii trecuţi în rezervă sunt condamnaţi să moară „cu dreptatea în mână”, obosind să tot bată pe la uşile propriilor aleşi susţinându-si drepturile?

Am asistat siderati nu cu mult timp în urmă la modul în care s-au desfăsurat convorbirile FMI cu autoritătile statului român, a cărei suveranitate devine pe zi ce trece doar o amintire. Se pare că „cedarea de suveranitate” este un fapt împlinit. Presedintele o invoca pe timpul celei de-a doua suspendări, argumentand importanta participarii sale directe la discutii cu mai-marii Europei. Cedarea de suveranitate amintită urma să fie însoţită de măsuri de ajutor şi sprijin permanent. Cu ce ne-am ales ?
Actorii principali ai mentionatei întâlniri au fost guvernul, presedintele-guvernator si reprezentantii FMI. La întâlnirea cu guvernul, premierul a arătat că dispune de sumele necesare reparării neregulilor generate de aplicarea aberantă a principiului contributivitătii în sistemul apărării nationale. Toate acestea, desigur cum îi plăcea să spună celui mai de frunte sustinător al guvernului băsescu (impus în guverne fără număr), „fără a afecta echilibrele macroeconomice”. Lovitura de teatru se produce însă după ce delegatia FMI s-a întâlnit cu echipa  prezidentială. Cel care se pretinde si comandant suprem ne-a oferit „protectia” sa, convingând delegatia Fondului că nu trebuie să accepte o asemenea măsură pe care orice regulă a bunului simt o impunea. Ar fi fost vorba despre un demers reparatoriu, mai mult simbolic în comparatie cu sumele imense din banii publici care s-au risipit în timpul  celor două guvernări pe care le-a patronat.

Ceea ce nu ne putem explica noi este faptul că militarii au depus un jurământ fată de tară si nu unor institutii străine interesate doar de profitul ei. Care este rolul FMI în relatia militarului cu statul? Să fie un interes si din partea celor aflati la putere? S-a schimbat constitutia care chiar în articolul 1 mentionează suveranitatea ca însuşire a statului român? Cine si cu ce drept a făcut aceasta? Dar mai ales în folosul cui? Nici o categorie socială nu are vreun beneficiu. Să fi fost doar în interesul celor care s-au aflat la putere si care acum se agată cu ghiarele să nu o piardă?

Domnilor reprezentanti ai regimului basescian-partidul portocaliu, de unde sunteti acum, refugiati în prag de alegeri sub sigla Alianta România Dreaptă (ARD), puteti oferi un răspuns credibil de ce s-a ajuns aici?
Cum puteti apărea în fata poporului român, „proaspeti” si „curati”, promitând lucruri pe care ati avut tot timpul din lume să le puneti în aplicare si nu ati făcut-o. Mai puteti avea credibilitate în fata dezastrului pe care l-ati patronat si înfăptuit? Credeti că veti mai avea sustinerea populară necesară si veti scăpa astfel de consecintele propriilor fărădelegi ?

9 decembrie se apropie cu pasi repezi. Aflându-ne în situatia de a ne folosi votul, avem două variante: îi condamnăm pe cei care au făcut răul sau pe cei care si-au manifestat hotărâre şi au probat cu fapte că sunt decişi să rămână uniţi şi să revigoreze ţara ? Îi condamnăm pe cei care au adus institutiile statului în situatia de a asculta de entităti străine ca urmare a „cedării de suveranitate” sau pe cei care au şi făcut primii paşi spre normalizarea situaţiei ?
Prima variantă este USL, a doua ARD. Evident, nici una nu este perfectă.

Să riscăm cel mai puţin !

Alegeti varianta câstigătoare pentru pentru viitorul tării!


Col (r.) dr. Dumitru Codită

PS. Cât despre „mos Teacă” se pare că cine spune, acela e.

54 de comentarii:

  1. Don colonel, toate astea le stiam dar nu sint argumente ca votind usl se rezolva problema. Nemaivorbind de faptul ca nu ne spuneti unde a fost Armata in timp ce se petreceau toate nenorocirile enuntate ! Armata, intelegind prin aceasta suma TUTUROR hainelor militare din tara, fiindca si invrajbirile gen ''moarte securistilor'' au contribuit la actualul rezultat ! Asadar, EU NU CRED CA ALEGERILE NE VOR IZBAVI !Nu cred si am argumente pe care le stie toata lumea dar refuza sa accepte existenta lor !
    Cit despre chestia cu ''mos teaca'' pina acum chioru' trebuia bombardat cu mii de mesaje de sprijin pentru gen. Dobritoiu si de condamnare a timpitului, cu precizarea clara a consecintelor neprezentarii de scuze publice ! Stiti vreun asemenea mesaj, exceptind pe cel al lui Dogaru ?!
    Sintem''moi'' si de aia stam capra ! Sa traiti !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exercitiu de logica: Daca Ponta nu da o ordonanta aplicabila de la 1 ianuarie 2013 acum, cand ar putea castiga niste voturi in plus de la rezervisti, de ce ar face-o dupa alegeri, cand nu ar mai castiga nimic? Nu-i inteleg deloc pe cei care spun sa nu iesim la miting ca sa nu ne afectam bunele relatii cu Ponta. Cu exceptia cazului in care sunt agenti electorali USL travestiti in sindicalisti.

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    3. Era normal ca numai dogaru sa scrie. mosii Teaca se inteleg intre ei, mai ales cand au si formare de manipulare si dezinformare. Stit cumva ce faceau cei 2 la bulibaseala din decenbrie 1989?

      Ștergere
  2. Sigur ca USL este singura varianta de preferat. Pe de alta parte, m-as bucura daca uselistii care i-au mintit si batjocorit pe rezervisti, ca Oprea, Ponta si Dobritoiu, nu ar intra in Parlament. Macar atat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Implicarea sindicatului in politica mizerabila si mincinoasa a actualilor politicianisti nu ne face bine in opinia mea.Uitati-va cu cine s-a aliat USL (fosti PDL-isti de frunte,jigodia de Oprea,etc.) si admirati dezinvoltura cu care suntem mintiti de Ponta,Dobritoiu si altii.
      Dati-le votul si" sa traiti bine"....la sfantul asteapta.

      Ștergere
    2. Neimplicarea ar echivala cu aprobarea celor intamplate pana acum. Despre unii stim ce au facut, despre altii stim ca nu stim ce vor face. Riscul si-l asuma fiecare!

      Ștergere
  3. Noi votantii...ne aflam intr-o situatie critica! Dumnezeu sa ne ierte ca nu vom sti ce sa facem! ...Sincer, oricum vom vota va fi rau...pestele este imputit... nu mai avem ce face!Credeti ca va fi altfel? Nu... nici vorba! Doar ca sa ne mangaiem cu gandul ca pe cei care ne-au facut rau...nu ii bagam in seama....dar sa speram la mai bine... nici vorba! Se spune ca atunci cand nu mai ai nici speranta...nu mai existi! Sa traiasca colonia!

    RăspundețiȘtergere
  4. Votul pt. USL înseamnă schimbare. Nu v-ați săturat de portocalii, azi îmbrăcați în alte culori? Lupul își schimbă blana dar năravul ba! Ponta și Dobrițoiu tot au făcut ceva, cu toate piedicile fmi-ului sau ale lui băse și acoliții lui. pdl-ul ne-a jumulit de tot și au dus Țara de râpă. Dacă și sondajele arată că ard-ul se duce în prăpastie, ori ce fumigenă care să acopere dezastrul lor nu mai ține. Așa că nu mai încercați să amestecați lucrurile. Iar lui Oprea îi urez ”așa să-l ajute Dumnezeu” să rămână fără coledzi și fără foncție. Dixit!

    RăspundețiȘtergere

  5. Este ce am banuuit si eu RUSINE

    "comandant suprem ne-a oferit „protecția” sa, convingând delegația Fondului că nu trebuie să accepte o asemenea măsură pe care orice regulă a bunului simt o impunea".

    RăspundețiȘtergere
  6. Sa mergem cat mai multi la parada militara sa-l huiduim pe Chiorul Betivan si pe gasca lui de mafioti.Macar sa ne descarcam sufletele pline de amaraciune si sa avem o satisfactie efemera.....HUO BASESCU!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Puteti sa-l huiduiti la pachet cu Ponta. Nu ati gresi cu nimic. Toti o apa si un pamant.

      Ștergere
  7. Radiati pe unii ostasi ai tarii ,umili si vanduti fostei puteri DIN DILEMA -CU CINE VOM VOTA? -

    SUNT CONVINS CA NU SE CONFRUNTA CU ACEASTA DILEMA CAMARAZII din teatrele straine de razboi, care initial manati de perspectiva foamei si vietii de mizerie ce patrundea zi de zi in casa lor s-au hotarat sa -si paraseasca parintii, nevestele si copii pentru un castig sigur pe o anumita perioada de timp, REUSIND IN ACEST TIMP CU DEMNITATE, OMENIE, CURAJ SI SPIRIT DE SACRIFICIU SA ATRAGA RESPECTUL SI PRETUIREA ALTOR NEAMURI PENTRU NOI SI TARA.

    FOAME pentru noi toti, instituita de fostii stapani si hoti din tara, FOAME, ostoita azi, pe ici, pe colo de U.S.L. -
    LIPSA DE LOCURI DE MUNCA, DECIMAREA OSTIRII, ANULAREA DREPTULUI DE MUNCA PENTRU ACEASTA BREASLA CARE A ACCEPTAT INTRERUPEREA CARIEREI MILITAREI LA SOLICITAREA TARII, DISCRIMINAREA DREPTURILOR OBTINUTE DE OSTIRE CU TRIBUT DE SANGE IN COMPARATIE CU DREPTURILE ALTOR CATEGORII DE ROMANI, sunt motivele pentru care, militarii nostri au acceptat calitatea de mercenari -in schimbul vietii pusa in slujba ; - PRIETENILOR POPORULUI ROMAN - CALITATE DE MERCENARI, CARE IN ISTORIA NEAMULUI NU A FOST O CALITATE A SA,- PRINCIPIUL SFANT AL ACESTUIA FIIND : ;NE APARAM GLIA SI NEAMUL-;

    Pe sacrificiul celor care lupta zilnic si pe memoria camarazilor cazuti in timpul misiunilor incredintate -DE PRITENII POPORULUI ROMAN - unii dintre noi asezam azi cu lasitate si nerusinare, ranjind si numarand banii primiti peste noapte ca o minune cereasca infaptuita prin jecmanirea la drumul mare a 30.000 de camarazi :ONOAREA de militar calcata in picioare de banditi, VRAJBA IMACULATA IN SUFLETUL MULTOR CATEGORII DE MILITARI, LASITATEA, - TOATE DETERMINANTE PENTRU MULTI DINTRE NOI SA NE TRANSFORMAM RADICAL SI SA TRAIM ,SPRE RUSINEA NOASTRA DUPA ZICALA DIN BATRANI : - CUTARICA ,TRAIESTE CA PARINTELE BURDUCEA ,CAND CU STEAUA, CAND CU CRUCEA-.

    UN CAMARAD PE BUNA DREPTATE SPUNEA }
    EU nu votez cu nimeni incat nu-mi pot hrani copii cu promisiuni ale unor imbuibati si nici cu saracia adusa in casa mea de unii misei;,javre care mi-au taiat jumatate din pensie.

    SUNT CU TOTUL DE ACORD ,CU TOATE CA ,

    EU, FAMILIA ,RUDELE, PRIETENII SI ALTI ROMANI SATUI DE 23 DE ANI DE MINCIUNA, FURT SI BADJOCURA LA NIVEL NATIONAL, STIM CU CINE VOM VOTA, IAR DACA NE VOM INSELA SI ACUM ,LE VOM SFASIA GRUMAZUL CU BRATELE SI DINTII ,DESCATUSAND SCARBA SI RAUTATEA AMARA ADUNATA IN SRAFUNDUL SUFLETULUI DE ROMANI CINSTITI, ONESTI SI NEVINOVATI. SA-I PAZEASCA CEL DE SUS .

    RăspundețiȘtergere
  8. La U.S.L.sunt OPREA,BECALI,CIORBEA+35%TRASEISTI POLITICI DUPA CIOLAN DE LA P.D.L.+NEVESTE+AMANTE+SOCRI+FRATI+CANDIDATI LA ALEGERI DE 23 ANI ETC.!A.R.D.M-A FURAT SI CU AMARACIUNE CONSTAT CA U.S.L.MA MINTE!DE CE NU NE SPUNE PONTA NIMIC?

    RăspundețiȘtergere
  9. Tov. col. de unde aveti informatiile despre discutiile cu FMI? De la Antena3? Adica eu inteleg ca bietul prim-ministru (doctor ca si d-voastra) are bani sa dea celor 30000 de apevisti, dar nu vrea presedintele! Am inteles ca si in sedinta CSAT acelasi biet prim-ministru (dr.) a vrut sa dea bani armatei dar iar n-a vrut presedintele! Banii, conform conceptiei d-voastra (dr.) sunt la presedentie si nu la guvern, nu? Iar bietul prim-mistru (dr.) , guvernul si majoritatea parlamentara nu sunt decat niste marionete in mana lui Basescu si fac doar ce le zice acesta! Hai sa fim seriosi tov. col dr.!OUG pentru amicul Felix s-a gasit imediat, desi acolo e vorba de sume mult mai mari decat amaratele de pensii apeviste...Sau poate dottore Ponta a dat-o la ordinul presedintelui... Ce va spun sursele in cazul asta?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ar fi inutil sa va conving pe Dv., care probabil ati dat curs indemnului de a nu privi decat la unele posturi TV, pentru a vedea ce „frumoasa este realitatea”. In spatele unei sume nesemnificative (care sa repare greselile, nu sa acorde avantaje) in comparatie cu furturile generalizate patronate de la cel mai inalt nivel, se află în fapt recunosterea statutului de pensionar militar, o cestiune care pt Dv. ar fi greu de priceput. Sa va fie de bine!

      Ștergere
  10. Buei prostovane, te-ai trezit si tu sa intrebi, in plina destructurare statala, cine ti-a furat maimutza ? S-a umplut "virtualul" de idioti alde tine, Mandu si alte codite, care clampanesc la nesfarsit !
    Tu-va "musuroiul" in cur sa va tut de nehaliti !
    Lipitorile dracului !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mama, ca bine le-ati zis-o ! Sa va dea Domnul sanatate ! M-am racorit ! Ca tare nu vedem decit pina la marginea interesului nostru, de cele mai multe ori meschin, dar ce ''papagal' e la gura unora, limba de beton, ce mai ! Cit de mizerabili sint unii dintre noi, uneori ! Adica, Dobritoiu ne-a mintit si il repudiem fara a clipi ! De parca nu ar fi MILITAR DE CARIERA, PENSIONAR SI EL, CIUPIT SI EL DE CHIOR CU DNA etc. Asta nu mai e onoare, e JIGODISM ! Unde dracului mai e camaraderia ? Nemultumitii lui Oprea sa se duca si sa-i ia casa lui Dobritoiu si sa si-o imparta ca sa-si refaca pensiile ! Uneori ma gindesc la faptul ca a avut dreptate madam Cimpeanu cind a zis sa mai tacem dracului ca altii maninca din gunoaie ! De ce maninca din gunoaie ? Pentru ca ''schimbarea'' isterica , salbatica si dementa din 1989, care s-a facut si cu mina Armatei, aici i-a adus ! Adevarul poate fi crud uneori !

      Ștergere
    2. anonimule da la ora 17.24 nu meriti nici aerul pe care-l respiri!

      Ștergere
    3. Anonimului de la 17,24 „Vai de tara care te suporta! Nu meriti sa traiesti decat la periferia societatii, de unde te inspiri in lucubratiile tale! Daca suveranitatea tarii tie ti se pare maimuta nu faci decat sa jignesti aceasta specie, care este mai inteligenta decat tine. Si daca peste ani Romania va fi si ea o amintire, asta se va datora unora ca tine!”

      Ștergere
  11. Imi este scarba sa mai comentez, tara este condusa de fascista din Germania si de jidani, unul a plecat zilele acestea lasand vorba ce sa se faca la alegeri, asa ca, in lipsa unor replici ale lui Dobritoiu, Ponta si Crin Antonescu, ce sa zic, atata timp cat stau cot la cot cu ordinarii de Oprea Gabriel, Becali, de rasul lumii, cantareti si fotomodele, greu este sa mai zici ceva, vom vedea daca s-au saturat americanii si jidovii de golenelile lor, poate , cine mai stie .......

    RăspundețiȘtergere
  12. trist si adevarat...se pare ca ne meritam soarta!

    RăspundețiȘtergere
  13. Foaie verde de cicoare,
    Afara e cam racoare .
    Foaie verde foi de fraga,
    Pensioara nmea cea draga
    A intrat la apa-ncet
    Si-mi miroase a otet
    A otet de trandafiri
    Sa ne venim in simtiri
    Foaie verde matostat
    Am votat si-am tot votat
    Pensia s-a micsorat
    Si va spun una si buna
    Useleul merge struna
    Si va mai zic trei cuvinte
    La hotzie inainte



    RăspundețiȘtergere
  14. Candidatii uselei paralei la raport in fata zindikatului, sa va vad pi undi scoateti camesa?

    RăspundețiȘtergere
  15. Muistule, vad ca a inceput sa-ti placa. Ai mai luat-o o data azi. Pofta buna! Si fie-ti gura vesnic plina!

    RăspundețiȘtergere
  16. Comunicate de genul: ~Din surse bine informate am aflat ca documentatie privind emiterea OUG se afla, la Ministerul de Finante, pentru obtinerea avizului tehnic.
    Conform legii, avizul Ministerului de Finante trebuie sa fie dat pana luni, 26.11.2012, pentru ca Guvernul sa emita Ordonanta in sedinta de miercuri, 28.11.2012~ precum şi tăcerea suspectă din ultimele zile, relevă faptul că pe deasupra ''oastei oropsite si batjocorite'' de foşti militari se fac nişte jocuri politicianiste murdare!Qui prodest?Principiul Divide et empera este aplicat frenetic pentru inchiderea ochilor si gurilor plebei careia nu i se da decat circ caci o felie de paine nu se vrea?De ce tac toţi şi nu spun nimic in aceste zile?Si Ponta si Dogaru?De ce intarzie avizarea Ministerului de Finante?De ce ministrul Georgescu merge singur la Cotroceni la chermeza lui Base?De ce Ponta s-a aliat cu nasul fara ca restul PSD-ului sa fie consultat si informat?Ce se intampla la USL? Tariceanu maraie in front, Dragnea a facut din TR o feuda a lui si isi aduce langa el slugile, amantele si lingaii?Corabia se clatina si merge intr-o directie necunoscuta caci langa carma se paruie mai multe gasti de mercenari!E nebunie!Ce ne facem fratilor? Dam si noi cu votul?Dar noi, noi cu cine votam?

    RăspundețiȘtergere
  17. Si la mine in oras este la fel...DIN PARTEA usl NUMAI FRATI COPII SI PRIETENI...ei intre ei fac legea...ne-au incalecat!Votati schimbarea!-Pe naiba schimbare! In campanie sunt absenti..desi sunt tot aceeasi...nu spun ce au facut....spun numai ce vor face..!Adica minciuni!Nivelul este jos...este in mocirla...stiu ca merge cu prosteala ! Pentru mine pdl/ard/ppdd nu exista ....dar cum a zis Doina Cornea cand l-a votat pe Iliescu...o sa ni se usuce mana...ca trebuie sa votam usl...ca numai asa scapam de animalele care aproape ne-au omorat!Dar sa fie clar....nu asteptati nimic de la USL...pentru ca e posibil sa fie la fel ,,NARAVUL DIN FIRE N-ARE LECUIRE"! Oameni integri nu mai sunt...politica e o curva!Si mai am o inrebare...de ce tace scmd?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tace pentru ca i-au promis lui Dogaru ca o sa-l unga avocat al poporului. Omul spera sa-si faca o situatie pe carca noastra si a familiilor noastre. Noi cu saracia, el cu demnitatea.

      Ștergere
    2. Nu esti dacat un fitilist jalnic. Stai la cotet si scuipi ca doar s-o prinde. Ei afla ca lucrurile nu stau nici pe departe asa.

      Ștergere
  18. S.C.M.D. TACE,PONTA TACE,O.U.G.S-A DUS!NIMENI NU ARE CURAJ SA NE SPUNA ADEVARUL!SUNTEM O MASA DE MANEVRA,BUNI O DATA LA 4 ANI CAND TREBUIE SA-I VOTAM CU STANGUL PE TOBA SI CU OCHII INCHISI!TOTUSI CARE E MENIREA ,,SINDICATULUI,,?SA STRANGA COTIZATIILE!SA FACA FILIALE IN CHINA SI JAPONIA!VAI DE NOI UNDE AM AJUNS!TOTI SE FERESC DE UN RASPUNS!SA LE FIE RUSINE LA TOTI!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca ai putina minte gasesti raspuns de unul singur. Mai gandeste si tu omule nu astepta doar mura-n gura!

      Ștergere
  19. FIIND LA INGHESUIALA VOM VOTA CU UN RAU CRED EU ,MAI MIC DECAT ALTUL ,DAR LA FEL DE TICALOS PRIN PROMISIUNILE FACUTE. BENZINARII SUNT LA FIECARE COLT DE STRADA DAR SI LASITATE CAT HAUL. ASA NE TREBUIE- SI SA NE ASTEPTAM LA ZILE DIN CE IN CE MAI NEGRE PENTRU TOTI-.

    RăspundețiȘtergere
  20. http://unsingurvot.wordpress.com/2012/11/29/de-ce-vor-serviciile-secrete-sa-l-lichideze-pe-stegarul-dac/

    Ce parere aveti ?

    Cica basescu vine maine la parada ... Este importanta si depunerea de coroane la Monumentul Leu, dar cu chioru` cum ramane ?!

    RăspundețiȘtergere
  21. anonimule din 29.11. de la ora 17.24, criza ti-a creat panică şi nebunie. Cred că eşti "plecat demult din această lume". De ce murdăreşti tot ce atingi? Dacă ai, din întâmplare, vreo fiinţă dragă în această lume, cum apari în faţa ei, nemernicule? Chiar vrei să mă ocup de sufletul tău? Dumnezeu să fie cu tine, pretutindeni, ca să nu mai fi atât de nenorocit!

    RăspundețiȘtergere
  22. La 1 Decembrie Basescu trebuie intampinat cum trebuie.Sa nu uitam ca el si numai el ne-a mintit cu nerusinare.Nu el a anuntat ca nu se va atinge de pensiile militare?Si ce a facut?Nu stiu daca USL-ul va face ceva pentru noi dar stiu sigur ca Basescu pe timpul somnului va avea cosmaruri si de ce nu poate ca dupa ce nu va mai fi presedinte va pierde pensia precum si celelalte beneficii.Renunt la cei 400 lei ce mi-au fost luati din pensie pentru asta.
    PDL-ului recte ARD-ul sa-i fie rusine.Se lauda cu marirea pensiilor militare de parca noi am fi niste prosti si nu ne dam seama ca a fost un accident.Cititi nota de fundamentare a legii 119 unde se exprima clar ca voiau sa obtina fonduri la buget prin recalculare.Fiind prosti nu le-a iesit.Acum ne vand iar gogosi.Baga fitile la cei ce au inregistrat cresteri ale pensiilor chipurile ca USL-ul daca aduce valoarea pensiilor celor ce au pierdut la nivelul lui decembrie 2010 vor lua diferenta de la primii.Exista unul Preda Cezar care vinde castraveti la gradinari.A candidat la functia de primar de municipiu resedinta de judet.A pierdut.A candidat la functia de presedinte de consiliu judetean .A pierdut.Sper sa nu ajunga nici parlamentar.Ii doresc sa revina la vechea lui pofesie de credinta ,adica GUNOIER

    RăspundețiȘtergere
  23. Totul pleaca de la spiritul poporului roman care de-a lungul istoriei, in randurile propriei noastre natii, ne-am tradat unii pe altii, fapt pentru care am fost dezbinati fiind apoi condusi foarte usor precum mieii la taiere fara se ne mai impotrivim. Trebuie sa privim adevarul in fata: ARD ne-a "ars", iar USL ne-a tradat. Asadar, am ajuns intre ciocan si nicovala. In situatia data, desi suntem o minoritate, doar un lucru ne mai poate salva: sa lua, exemplul atitudinii civice a unor popoare precum cel grec, spaniol sau portughez care exista totusi si in noi, dar nu avem curaj sa o descutusam. Nu mai merge cu scrisori deschise, replici virtuale sau cu pictoriale sindicale, acestea nu au niciun efect, ci trebuie sa iesim in strada si sa ne aparam drepturile cu corpurile noastre. Desi la alte natii acest fapt e un element cotidian, nu am invatat ca acele popoare doar asa isi pun pe directie si conducatorii si FMI, altfel tot ca noi ar pati.

    Trebuie sa privim lucrurile cu realism! FMI cunoaste ca suntem un popor docil in comparatie cu alte natii. Dar si ARD sau USL sau Basescu cunosc acest lucru, stiu ca vorbim mult si nu facem nimic. Singurul lucru care ii poate deruta si speria este sa iesim in forta in strada, nu doar sa facem spectacol sindical, ci in forta ca grecii la Atena, spaniolii la Madrid sau portughezii la Lisabona. Nu conteaza numarul nostru, daca reusim sa initiem miscarea si sa rezistam o zi "in forta" indiferent in ce mod, in mod cert, ceas de ceas si zi de zi, ni se vor alatura multi altii care abia asteapta o astfel de scanteie. In caz contrar, vom ramane intotdeauna la stadiul de lamentari si vom pierde si mai mult!

    Asadar, conditii exista! Lipseste doar liderul acela care sa aprinda scanteia! Cei mai multi, inca mai asteptam ca o astfel de scanteie sa vina de la un general sau de la un colonel de succes cunoscut trupelor intrucat doar un astfel de lider va fi urmat in masa. Din pacate generalii si coloneii de succes nu se grabesc sa redevina comandanti. Mai ramane varianta ca fostii subalterni sa initiem miscarea, insa nu va avea aceeasi profunzime si amploare ca una initiata de comandantii nostri.

    In concluzie: Romania si-a pierdut suveranitatea datorita docilitatii propriului popor, iar noi ne-am pierdut drepturile din cauza docilitatii noastre!

    RăspundețiȘtergere
  24. VA E MILA DE DOBRITOIU CU ,,,CASA DE VACANTA CU DOUA ETAJE PE UN TEREN DE 4600M.P.CU RESTAURANT DE FITE IN CENTRU,,COLLAGE,,CU CONTRACTE DE MILIOANE DE EURO CU MINISTERUL TRANSPORTURILOR ALE SOTIEI SALE,SI-A CUMPARAT APARTAMENTUL DE SERVICIU CU 29000 EURO L-A VANDUT DUPA UN AN CU 200000EURO!EL STA IN ,,PENSIA DIMINUATA,,CU ATATA AVERE INJURUL SAU?MAI DA EL O.U.G.????NICIODATA!!!

    RăspundețiȘtergere
  25. Vot de blam pentru clasa politica, nimic nu este nou sub soare.Ce-a fost va mai fi.

    RăspundețiȘtergere
  26. Anonimule care te rastesti la noi! Nu prea esti credibil. Mai bine ai mai adauga scopul vizitei si cat castigi postand acelasi text pretutindeni. Au ai cam terminat si munitia, instruiri nu s-au mai facut...

    RăspundețiȘtergere
  27. MIE-MI PLACE SA STIU UNDE PUN STAMPILA PE 9 DECEMBRIE,SPIRITUL DE TURMA NU MA CARACTERIZEAZA SI SUNT UN OM INFORMAT!EU NU MA RASTESC LA NIMENI,INFORMATI-VA SI DVS.EU NU SUNT DE VANZARE CA SI ALTII!

    RăspundețiȘtergere
  28. Ziua Marii Uniri serbata in stil dambovitean, in ton cu tandemul Basescu-Ponta, respectiv de Col Dogaru si Col Tudor- vicepresedintele coordonator pe Bucuresti si Ilfov: coroane de flori la acelasi monument al eroilor, in aceeasi zi, dar la ore diferite! ...
    Iata istoricul acstei noi actiuni de fronda si dezbinare, care nu foloseste la nimic SCMD-ului:

    CE ANUNTA DOGARU:
    În data de 29 noiembrie 2012, 13:27, Sindicatul Militarilor a scris:
    In cadrul manifestarilor dedicate Zilei Nationale a Romaniei, ramanand credincios principiului echidistantei fata de partidele politice, SCMD va depune coroane de flori in cadrul unei actiuni comemorative, in amintirea celor aproape 1 milion de romani jertfiti sub arme in Razboiul de Reintregire (1916-1918), la Cotroceni, la Monumentul Leu. Actiunea va avea loc sambata, 1 Decembrie, intre orele 12.00-13.00.
    Data fiind situatia critica de sanatate a vicepresedintelui cu organizarea, rugam Birourile Operative ale filialelor din Bucuresti si Ilfov sa ia masuri in consecinta.
    Ii invitam la acesta actiune pe toti romanii patrioti.
    PRESEDINTELE SCMD,
    Col. (r) dr. Mircea DOGARU

    CE ANUNTA TUDOR:
    DEPUNERI DE COROANE ,MAINE , SÂMBĂTĂ ,1 DECEMBRIE 2012
    Maine , SÂMBĂTĂ 1 DECEMBRIE 2012 ,ORA 10.00, LA STATUIA "LEUL " ,BIROUL OPERATIV AL FILIALEI VA DEPUNE O COROANA DE FLORI IN CINSTEA ȘI MEMORIA TUTUROR CELOR CARE S-AU JERTFIT PENTRU PROPĂȘIREA ȘI UNITATEA NEAMULUI ROMANESC!
    SUNTEM ONORAȚI SA SA VA INVITAM SA LUAȚI PARTE LA ACEASTA SOLEMNITATE PE TOȚI CEI CARE AVEȚI PUTIN TIMP LA DISPOZIȚIE, PE TOȚI CEI CARE SIMȚIȚI ROMÂNEȘTE!
    ASA SA NE AJUTE DUMNEZEUL!
    BIROUL OPERATIV AL FILIALEI SECTOR 6 A SCMD

    Asta da unitate si camaraderie in SCMD! Ar fi interesant cum explica aceasta atitudine dl Col Tudor.
    Sindicalistul nedumerit

    RăspundețiȘtergere
  29. www.variantacojocaru.ro

    www.variantacojocaru.ro

    www.variantacojocaru.ro

    www.variantacojocaru.ro

    www.variantacojocaru.ro

    www.variantacojocaru.ro

    www.variantacojocaru.ro

    www.variantacojocaru.ro

    www.variantacojocaru.ro

    www.variantacojocaru.ro

    www.variantacojocaru.ro

    www.variantacojocaru.ro

    www.variantacojocaru.ro

    www.variantacojocaru.ro

    www.variantacojocaru.ro

    www.variantacojocaru.ro

    www.variantacojocaru.ro

    www.variantacojocaru.ro

    www.variantacojocaru.ro

    www.variantacojocaru.ro

    RăspundețiȘtergere
  30. Un mesaj pentru Mos Teaca:
    Ti-am citit astazi scuzele si explicatiile, mincinos batran. Pai tu stiai din mai ca Ponta nu vrea sa revina la pensiile vechi, de-aia ne-ai aburit toata vara cu comisia lui peste, revenirea in doi pasi si alte baliverne. Acum ca ti-a ajuns cutitul la os si ai aflat ca noi rezervistii din sectorul 6 cu pensiile taiate nu te votam cu asta te lauzi? Ca ai degradat niste civili care nici nu stiau ca au fost avansati si ca l-ai dat afara pe hotul ala de Zisu? Alte realizari de genul asta nu mai ai? Mai bine ti-ai da demisia si ai disparea de unde ai aparut, ca nimic nu ai facut nici pentru noi, nici pentru Armata. Ai trancanit numai intruna pe sticla, fara sa faci in realitate nimic, carciumarule hot! Te-ai crezut smecher, lasa ca vezi tu la vot!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cei sapte ani de-acasa impun decenta. Cat despre tine anonimule te botez „neica nimeni” si iti dau si mielu.

      Ștergere
  31. O sa-i raspund cu aceeasi moneda lui DOBRITOIU tot in doi pasi,voi infiinta o comisie(pasul 1 ) cu rezervistii din sectorul 6 si NU-L VOTAM (pasul 2 )!

    RăspundețiȘtergere
  32. CITITI CE A SCRIS S.C.M.D.CURTEA DE ARGES!!!

    RăspundețiȘtergere
  33. SCMD Curtea de Arges ar trebui sa actioneze cum este drept, nu sub imperiul nervilor, pensionarii trebuie sa aiba memoria ceva mai lunga. Inaintea unor promisiuni neonorate (inca) a fost o ciordeala, "inpanata" la randu-i cu multe minciuni, iar intre cele doua vini exista o mare diferenta. Trebuie pedepsite ambele, dar proportional cu efectul lor si pe fiecare la vremea ei. ACUM TREBUIE SA PEDEPSIM FURTUL!

    RăspundețiȘtergere
  34. Din ultimele date, rezulta ca Oprea va fi ministru al apararii din nou daca Ponta va fi premier. Este ironic ca SCMD sa sprijine USL, iar USL sa il puna ministru al apararii pe cel care a facut rau militarilor. Ponta zicea azi ca militarii cu pensiile diminuate vot primi la anul ... majorari conform ... L. 263. Insa conform L. 263, acest fapt inseamna indexare alaturi de intreaga populatie, nicidecum reintregire a pensiilor militarilor cu cuantum diminuat. Parerea mea este ca am fost luati de naivi de toti!

    RăspundețiȘtergere
  35. INTREGUL SCMD TREBUIE SA SE REORGANIZEZE URGENT. DUPA UN SINGUR CRITERIU - IN JURUL CELOR 26 500 CU PENSII TAIATE. ACESTIA AU CONSTITUIT DINTOTDEAUNA BAZA SCMD, IAR CONDUCEREA SCMD NICI NU II MAI BAGA IN SEAMA. MISCAREA SINDICALA A FOST DETURNATA PRIN INFILTRARI CARE AU DILUAT SCOPUL INITIAL AL ACESTEIA. PONTA I-A TRADAT PE CEI 26 500, ESTE FOARTE CLAR. DAR SI CONDUCEREA SCMD SI CONDUCERILE FILIALELOR SUNT IMPLICATE DIN MOMENT CE ACCEPTA SITUATIA. CHESTIA CUM CA DIN 2013 CEI CU 26 500 CU PENSII DIMINUATE VOR PRIMI PENSIILE INTREGI, NU ARE NICIUN FUNDAMENT, NICIO ACOPERIRE. SUNT FILIALE CARE DE LA 1 IANUARIE VOR DEMISIONA IN BLOC DIN SCMD SI VOR FORMA O NOUA ORGANIZATIE.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fundamentul pe care trebuie sa ne bazam este ca USL va face ce a promis daca ajunge la guvernare. Noi trebuie sa-i ajutam sa ajunga, si daca nu se tine de promisiunea de a ne reda „statutul de militar” reflectat in „pensiile militare de stat” atunci sa-i intrebam. Cat priveste cei care doresc o alta structura, este treaba lor. Dezbinarea nu serveste decat celor care ne-au batjocorit pana acum. Iar printre noi se gasesc destule cozi de topor. Reorganizarea in jurul celor cu pensii scazute nu este solutia. Obiectivul sindicatului nu il reprezinta doar chestiunea acestor pensii. Acestea sunt doar una dintre probleme. Si daca nu am obtinut ce ne-am dorit pana acum, asta se datoreaza si celor foarte multi, din pacate, nepasatori fata de situatia lor. Trist dar adevarat!

      Ștergere
    2. PASUL I: USL CAND SE AFLA IN OPOZITIE A AVUT INTENTII BUNE CU MILITARII

      USL a initiat in opozitie fiind, proiectul Legii nr. 112/2012 care a fost adoptat de Senat la data de 23.04.2012 in forma PL-x nr. 102/2012.

      PASUL II: USL CAND A PRELUAT PUTEREA SI-A SCHIMBAT INTENTIILE FATA DE MILITARI

      La data de 14.06.2012, proiectul de lege PL-x nr. 102/2012 adoptat deja de Senat la initiativa USL la data de 23.04.2012 intr-o forma extrem de rezonabila, a intrat in dezbatere la Camera Deputatilor unde aceeasi USL fiind de data aceasta la putere, si-anulat propriul proiect de lege adoptat se Senat cand se afla in opozitie.

      Legile se voteaza in bloc, conform indicatiilor liderilor politici. Cu alte cuvinte, chiar liderii USL sunt cei care au spus "NU" in Camera Deputatilor, reintregirii pensiilor militarilor. Se cunoaste ca un premier, este in realitate, si liderul de drept al unei majoritati parlamentare chiar daca nu isi desfasoara activitatea curenta in Parlament. Prin urmare, in Camera Deputatilor, tonul pentru "NU - reintregirii pensiilor militarilor" a fost dat de Guvernul actual al Romaniei, in frunte cu premierul Ponta si cu acordul unor ministri USL printre care si M. Campeanu sau C. Dobritoiu.

      Proiectul privind reintregirea pensiilor diminuate adoptat la Senat de USL aflat in opozitie, a fost practic anulat de aceeasi USL care s-a ARD-izat subit dupa ce a preluat puterea politica, rezultatul final fiind L. 112/2012 promulgata de presedinte la data de 04.07.2012 exact in forma adoptata de Camera Deputatilor cu majoritate USL.

      SI ATUNCI CUM SA NE MAI BAZAM PE USL SA ISI TINA PROMISIUNILE DIN MOMENT CE ACEEASI USL SI-A ANULAT PROPRIA LEGE SI REFUZAND ASTFEL REINTREGIREA PENSIILOR MILITARILOR?

      Ștergere
    3. Argument manipulator si incorect. Cine a facut raul? Desigur nu PDL, uitati au fost niste feciare neprihanite. Sariti pe USL si reveniti la dracul porticaliu.

      Ștergere

Este binevenit oricine doreste sa comenteze! Rugam sa va inserati numele si datele de contact, din respect fata de cititori. Atacurile la persoana, injuriile, opiniile fara legatura cu subiectul prezentat vor fi sterse. Persoanele care doresc raspunsuri sau precizari oficiale, trebuie sa se adreseze conform "Normelor de comunicare in cadrul SCMD" (afisate pe pagina Secretariatului General al SCMD.