marți, 11 decembrie 2012

Concluzii și speranțe





Ciclic în istoria popoarelor au loc evenimente care renasc speranțele într-o lume descătușată de nemulțumirile trecutului. Acumulările negative de ieri devin vectorii schimbării perioadei ce urmează.

Duminică 9 dec. 2012, cu ocazia alegerilor, am fost contemporanii unui astfel de moment. Nici campania de intimidare orchestrată de la cel mai înalt nivel prin toate formele posibile și imposibile într-un stat normal, nici vremea nefavorabilă, nici dispoziția personală a cetățenilor nu au putut opri dorința celor mai mulți dintre noi de a se desprinde de un trecut de tristă amintire.

Formațiunea politică (PDL) dechizată în ARD, care a inițiat deliberat măsurile de distrugere a statului român în toate componentele lui a înregistrat o înfrângere binemeritată. Liderii ei marcanți, refugiați prin colegii ușoare din toată țara, au primit riposta celor de care prin măsurile aberante și-au bătut joc în anii guvernării.
Asemănător au stat lucrurile și în Municipiul Ploiești. USL victorie totală și speranța că în sfârșit vom intra în normalitate. ARD înfrângere totală și o corecție binevenită pentru atitudinea ostilă față de societate în general, față de comunitatea militarilor în special.

SCMD Filiala col. Irimiea Mihai Ploiești în baza Protocolului de colaborare cu USL, dar și cu unii dintre candidații la posturile de parlamentar, s-a mobilizat pentru susținerea acestora. Tocmai de aceea victoria reprezentanților USL în alegerile din Ploiești reprezintă și o victorie a noastră.

Semnificația acestui succes  pentru noi are însă o încărcătură și o semnificație aparte. Am reușit să-l răzbunăm pe camaradul nostru col. Irimiea Mihai stopând victoria în colegiul 11 a Robertei Alma Anastase. La acest moment nu știm daca va ajunge în parlament. E posibil să ajungă, dar nu trebuie să uite că nu va fi parlamentar cu voința alegătorilor ci prin efectul unei legi proaste pe care ar fi putut să o corecteze atunci când era președinta Camerei Deputaților.

Ne bucură succesul în alegeri a reprezentanților USL și felicităm în mod deosebit pe senatorul Augustin Constantin Mitu ca și pe deputații Ion Eparu și Paul Dumbrăvanu pentru victoria obținută în colegiile lor.

Tuturor aleșilor nu le cerem decât să repare daunele provocate societății de guvernarea portocalie, să cultive și să orienteze speranțele renăscute spre o lume normală.

Adresez în acest context muțumiri tuturor membrilor și simpatizanților SCMD pentru efortul și determinarea de a se implica în acțiunile inițiate și susținute de filiala noastră.
Ne exprimăm convingerea că și cei care nu au avut suficientă încredere în instituția SCMD au conștientizat că aceasta poate reprezenta un partener serios când este tratată cu respect și responsabilitate.

Col. (r.) dr. Dumitru Codiță.