luni, 3 decembrie 2012

Visuri si sperante


sau
Scrisoare catre Mos Nicolae


O sansa dumnezeiasca ni se ofera pe 9 decembrie a.c.!
Spiritul schimbarii ne patrunde odata cu spiritul sarbatorilor de iarna.
Pluteste in aer misterul sarbatorilor crestine, dar si indarjirea ca, in sfarsit, mai avem o ocazie: sa schimbam ceea ce nu ne-a placut din tot ce am vazut si trait in jurul nostru! Este o schimbare nu numai dorită, dar și imperios necesara, prin ratiunile si interesele viitorului nostru, ca tara !

Cu speranta ca vei aprecia ca am fost cuminte si-mi vei asculta rugamintea, draga Mos Nicolae îndraznesc sa-ti cer si eu ceva.

Mai întai as vrea sa ne iei inapoi unele lucruri de care nu mai avem nevoie. Nu ne mai trebuie pacostea de guvernator și clanul sau curcubeviolet. Te rog sa-i ierti, dar sa nu te opui daca justitia va dori sa afle cate ceva de la ei. Mai ales cat de grijuliu au folosit putinii bani europeni pe care au reusit sa-i atraga. Ca sa înteleaga ca nu le este permis sa stea prea mult pe un scaun ca li se urca la cap... Ajung sa se creada nemuritori, condamnandu-ne pe noi la moarte. Asa a fost cu Ceausescu și a sfarsit-o rau. Nu trebuie sa mai vedem astfel de momente! Din pacate, desi istoria se repeta, unii nu invața nimic.

si apoi te rog, draga Mosule, sa ne readuci liniste si normalitate. Stim, trebuie sa te ajutam cu votul nostru. O vom face! Este sansa pe care Dumnezeu ne-o ofera si pe care nu trebuie să o ratam! Este momentul ca politicienii sa realizeze ca în acest fel nu se mai poate. Ori politician corect, ori bisnițar ocupat cu afaceri, mai curate sau mai murdare, dupa putinta fiecaruia. Este valabil chiar si pentru cei care pe ultima suta s-au urcat voiosi în barca USL!
Sa le dai, Mosule, mai multa minte si hotarare unor romani pentru a discerne intre parlamentarii hoti și parlamentarii patrioti! Fa-i sa constientizeze ca ne-am jucat prea mult cu soarta noastra si a copiilor nostri! Pe 9 decembrie va fi momentul adevarului. Acum sau niciodata sa fie deviza romanilor adevarați!

Si, daca nu poti ajuta poporul saracit cu buna stiința sa refuze pungile electorale, da-le Mosule ratiune sa voteze in cunostinta de cauza si nu emotional.
Si nu uita sa arunci blestemul tau asupra celor care impart pomenile electorale! Si asta chiar daca pasesc spasiți in biserici sau participa la slujbe doar din interes electoral.

Fa-i sa priceapa pe noii alesi ca functia de parlamentar nu este o jucarie, iar Parlamentul nu este terenul de joaca unde prin hocus-pocus „sa faci ca 80 sa fie egal cu 160”.
Stiu ca toate acestea reprezinta doar partea vazuta, perceptibila a guvernarii, chestiunile de finete, care inseamna intelegerea adevaratului interes national, cote de impozitare, sistem de taxe ii impozite, masuri de relansare economica, refacerea imaginii externe a tarii si multe altele asemenea sa le pui Mos Nicolae in tolba noilor guvernanti. Nu de alta, dar avem de gand sa le cerem socoteala daca vor uita de votul nostru, pe care acum il ceresesc in fel si chip.
Momentul 9 Decembrie este un semn divin, insa dupa cum stim, „Dumnezeu ne da, dar nu ne baga în traista”.

Concetateni, faceti un efort si votati responsabil!

Aruncati prin vointa voastra balaurii dezastrului in ungherele intunecate ale istoriei, acolo unde au fost zămisliți !!!

Sa folosim momentul alegerii pentru a stopa declinul tarii!

Col. (r.) dr. Dumitru CODIȚĂ

PS. LA MULTI ANI tuturor celor care poarta numele de NICOLAE!