miercuri, 5 decembrie 2012

Post scriptum la o scrisoare neterminatăsau

Cine l-a ucis pe col. conf. univ. dr. Mihai Irimiea?

Pagină realizată cu sprijinul SCMD –Filiala col. Irimiea Mihai Ploiești

Luna decembrie este luna în care comemorăm plecarea dintre noi la o vârstă prematură a celui care a fost colegul și prietenul nostru - col. conf. univ. dr. Mihai Irimiea.

Efectele aplicării Legii unice a pensionării, care alături de altele au bulversat societatea în general, viața fiecărui militar în special sunt deosebit de complexe și uneori de un dramatism extrem. Cazul camaradului nostru, care era angajat în lupta cu un sistem lipsit de orice urmă de umanitate, s-a petrecut în urbea lui Caragiale, în colegiul d-nei deputat Roberta Alma Anastase.

Scrisoarea începută și neterminată, găsită în calculatorul personal al col. conf. univ. dr. Irimiea adresată președintelui țării, trebuie cunoscută de fiecare cetățean și militar al țării pentru a vedea care au fost consecințele comportamentului reprezentanților PDL.

Spre luare aminte și dreaptă cugetare!

Col. r. dr. Dumitru CodițăPRO MEMORIA

Colonelul (r.) conf. univ. dr. Mihai IrimieaDate privind viaţa şi cariera

S-a născut la 13 decembrie 1956, în comuna Todirești, judeţul Vaslui şi a urmat cursurile Liceului Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc.

A fost şeful promoţiei 1978 a Școlii Militare de Ofițeri Activi de Artilerie „Ioan Vodă”, din Sibiu.

În prima parte a carierei a profesat în cadrul Centrului de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor de Artilerie (CPPCA) din Ploiești, îndeplinind funcţii de comandă, precum şi de lector în Catedra de știinţe socio-umane, după absolvirea ASE București (1994).

Începând cu anul 1999, după desfiinţarea CPPCA, a fost mutat în interes de serviciu la București, unde a fost încadrat funcţia de cercetător științific gr.1 la Institutul pentru Studii Politice de Apărare și Istorie Militară (ISPAIM). În perioada 1996-2000 a urmat studiile doctorale ale Facultații de Relații Economice Internaționale din cadrul ASE, București, finalizate cu obținerea titlului de doctor în economie.

În anul 2001, în contextul aplicării măsurilor de reducere a efectivelor Armatei Române, care au precedat şi însoţit aderarea României la NATO, a fost trecut în rezervă la vârsta de 45 de ani, cu gradul de colonel.

În aceste condiții, în baza pregătirii a obţinut un post de lector universitar la Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești, iar în anul 2007 a obţinut titlul de conferențiar universitar. Pregătirea sa pentru obținerea titlului de profesor a fost brutal întreruptă de decesul care a intervenit sub presiunea psihică a măsurilor abuzive îndreptate contra pensionarilor militari.Realizările conf. univ. col. dr. Irimiea Mihai

A purtat haina militară cu demnitate, evoluţiile sale în carieră fiind bazate pe competenţă, responsabilitate, multă muncă, moralitate.

A profesat în învăţământul universitar la disciplinele: istoria economiei naţionale/istoria economiei, microeconomie aplicată, economie, drept internaţional umanitar.

A fost angajat în cercetarea ştiinţifică în domeniile: economie, istorie economică, istorie militară, securitate naţională. A fost membru al redacţiei Buletinului Universităţii Petrol-Gaze din Ploieşti, Seria Ştiinţe Economice și membru în bordul „Revistei Române de Istorie Financiar-Bancară”. A fost membru în Consiliul director al asociației Române de Drept Umanitar-Filiala Prahova.

A lăsat în urmă o operă întreruptă prematur, care înseamnă: 4 cărţi unic autor (1 monografie, 1 manual universitar, 2 culegeri de documente); 8 cărţi în coautorat (5 volume colective de studii, 1 dicţionar, 1 manual, 1 îndrumar); peste 50 de studii/articole în reviste de specialitate, volume ale unor manifestări ştiinţifice cu caracter naţional şi internaţional.Colonelul Irimiea Mihai s-a distins prin capacitatea cu totul remarcabilă pe tărâmul muncii intelectuale, prin ambiţie, fineţea spiritului şi fermitatea credinţei în ideea că devenirea naţională trebuie construită pe baza respectării valorii şi meritului, în acest context rezolvarea problemei militarilor rezervişti fiind o cauză justă.

În semn de omagiu pentru cel care a fost col. conf. dr. Irimiea Mihai, membrii SCMD-Filiala Ploiesti au fost de acord în a Adunarea generala din luna ianuarie 2011, ca filiala SCMD Ploiești să se numească „Filiala Ploiești -col. Irimiea Mihai”.

Drama personală a camaradului nostru

Colonelul conf. univ. dr. Irimiea Mihai primea o pensie redusă, calculată pe baza anilor de serviciu militar îndeplinit. În urma unei decizii absurde, prin care se interzicea cumulul pensiei cu salariul, a renunţat la pensie, în favoarea salariului de cadru didactic.

La putin timp, prin reducerea abuzivă a salariului profesorilor, venitul i-a coborât sub nivelul pensiei. În aceste condiții era preocupat să meargă în justiție pentru a demonstra ca prin interzicerea cumulului menționat îi este încălcat practic un drept fundamental - dreptul la muncă.

S-a înscris în Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) - Filiala Ploieşti intenționând să revină la pensia militară fiind preocupat de evoluția demersurilor făcute de membrii de sindicat, pentru mentinerea statutului de militar și a pensiei dobândite.

Imaginea degradării constante a nivelului de trai, a poziției disprețuitoare, cinice și în dezacord cu orice prevedere legală internă sau internațională a autorităților unui stat care se războiește cu proprii cetățeni, i-a crea un stres puternic. Aniversarea zilei sale de naștere, fără nici o bucurie, în absența totală a oricărui motiv de liniște și echilibru, a amplificat această stare.

Mai mult decât atât, poziția exprimată în media de reprezentantii puterii, în special ale primului ministru Boc, i-au produs un profund dezgust. În ziua decesului, colonelul Irimiea a început să scrie o scrisoare președintelui țării în calitate de comandant suprem, sperând că participă la producerea unei scântei de luciditate. Nu a mai terminat acestă scrisoare, pentru că în urma unui atac vascular a decedat. Prezentăm, în anexă, fragmentul acestui document.Autorii morali trebuie să-și recunoscă faptele

Ironia sorții, camaradul nostru locuia în circumscripția păstorită de un reprezentant de frunte al PDL, aflat atunci la conducerea Camerei Deputaților și coopera la adoptarea prin furt a Legii unice a pensionării furt, cu partenerul său Sever Voinescu Cotoi.

Col. Irimiea a fost printre primele victime ale legii prin care s-a desființat statutul de pensionar militar și a unor prevederi care au bulversat sistemul de pensii militare. S-a făcut aceasta prin „metode specifice” guvernării portocalii: promovarea de informații mincionoase de către înalții demnitari ai statului la acea dată, discreditarea profesiei de militar, punerea sub semnul întrebării a onoarei și demnității acestei profesii, încălcarea regulilor elementare ale democrației în cel mai înal for reprezentativ al țării. Și toate cu largul concurs al doamnei Roberta Alma Anastase fostă președintă a camerei deputaților.

Poate acum realizați doamnă de ce filiala sindicatului nostru se numește „SCMD Filiala col. Irimiea Mihai Ploiești”. În acest fel noi militarii nu vă vom uita niciodată, iar iertarea nu va veni decât de la Dumnezeu.

Granița dintre viață și moarte este foarte subțire! Putem face atât de puțin pentru a salva o viață! În cazul d-voastră doamnă Roberta Anastase, doar trebuia să numărați corect și să adoptați doar legile care treceau proba bunului simț. Dar nu ați făcut-o ca președinte al Camerei Deputaților! Cine vă mai încredința soarta într-o nouă legislatură? Poate cei pe care îi păcăliți cumpărâdu-le conștiința cu pomeni electorale și tertipuri de tot felul. Ce credibilitate mai oferiți d-vostră populației pe care doriți să o reprezentați în forul legislativ?Invalidarea Robertei pe postul de deputat reprezintă o obligație pe care o avem nu numai față de militari ci față de milioanele de cetățeni afectați de dezastrul pe care l-a promovat și suținut ca fruntaș al unui regim asasin!

Scrisoare deschisă și neterminată către Comandantul SupremDomnule președinte și comandant suprem,

Sunt col. (r.) conf. univ. dr. Irimiea Mihai și, în baza codului disciplinei și onoarei militare, mă adresez d-voastră domnule președinte și comandant suprem, în numele miilor de pensionari militari care în aceste zile sunt ținta unui abuz și umiliri de neimaginat pentru o țară normală.

Personal sunt o victimă a măsurilor aberante luate în ultimii ani. Am fost trecut în rezervă, după 30 de ani cât mi-am slujit cu credință patria, cu o pensie „nesimțită” de 2100 lei. Pentru că la 50 de ani nu puteam să stau fără să fac nimic și din dragoste pentru profesia de dascăl, m-am angajat la Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești, unde în prezent sunt conferențiar pe probleme de economie. În baza unei legi nedrepte care interzicea cumulul pensiei cu salariul, a trebuit să renunț la pensia militară. Prin tăierile salariale din învățământ, veniturile pe care le aveam mi-au fost aduse sub nivelul pensiei. Prin urmare mă gândeam să revin la statutul de pensionar militar, dar noua lege a pensionării unice, prin care se „reformează statul”, mă va lovi încă o dată.

Speram ca în interviul primului-ministru Emil Boc din acest sfârșit de an să ni se ofere o soluție rațională, corectă și optimistă privind viitorul. I-am ascultat siderat aberațiile exprimate în deplin dezacord cu jurisprudența națională și internațională, culmea, de un profesor de drept constituțional. Asemenea unei plăci defecte ne-a prezentat refrenul unor echilibre macroeconomice care nu au nimic în comun cu dramele individuale și proiectele fantasmagorice care nu au nici o corespondență cu lumea reală.

Profesia îmi permite să apreciez că suntem în situația unui stat eșuat, care nu mai produce bunăstare decât pentru cei aflați la putere și asta pentru că se înfruptă din banul public pe care îl administrează discreționar fără să dea socoteală nimănui. Cei săraci rămân condamnați la sărăcie.

Constituțional sunteți președintele tuturor românilor. Aveți obligația să vegheați la tot ceea ce se întâmplă cu poporul pe care l-ați invocat atunci când ați avut nevoie și căruia acum îi întoarceți spatele. Eu nu pot să-mi imaginez că dumneavoastră sunteți cel care patronează acest dezastru care se vede peste tot în țară. Abuzuri, corupție, furturi, clanuri ș.a. peste care se întinde arogantă caracatița portocalie, și care îi protejează pe cei din sistem. Când eram comandant de subunitate, dacă la inventarierile lunare subordonații mei aveau o pereche de ciorapi sau o cămașă lipsă trebuiau să le plătească, iar eu eram sancționat prin notarea de serviciu, că nu am gestionat bine problemele subunității.

În regimul d-voastră se petrec lucruri incredibile în toate domeniile și de proporții fără precedent. Cine ar trebui să răspundă pentru toate acestea?

Practicile acestui regim care a dat frâu liber haitei lupilor tineri, care „aduc sânge proaspăt în partidul” pe care îl patronați, se înfruptă în disprețul legilor umanității din trupul tot mai firav al unui stat paralizat, care își pierde cu fiecare zi demnitatea și se îndepărtează tot mai mult de statele lumii civilizate. Nu voi putea să șterg din memorie furtul de proporții reușit de reprezentanții comunității ploieștene în Parlament, cu privire la „legea unică a decimării pensionarilor”: Roberta Alma Anastase și asistentul acesteia Sever Cotoi Mureșan sub privirile îngăduitoare ale talibanilor portocalii. Talentul lor de mincinoși și hoți la drum de seară, a fost confirmat și nu sancționat cum ar fi fost normal, printr-o șmecherie tehnică nedemnă de un președinte, care se face în acest fel autorul moral al acestei legi. Să reprezinte o cheie pentru întrebarea mea cu răspunderea?

Din toate timpurile, în cazurile cele mai dramatice a funcționat o cutumă, care s-a aplicat chiar și în timp de război, în virtutea căreia copiii, femeile și bătrânii au beneficiat de o protecție specială. Constat domnule comandant suprem că regimul pe care dumneavoastră îl girați cu prestigiul și onoarea personală se războiește în ultima perioadă tocmai cu aceste categorii. Guvernul domnului Boc a luat toate măsurile posibile, directe și indirecte prin sistemul de educație și învățământ de a lovi tineretul. Patronați astfel, domnule președinte, distrugerea viitorului acestei țări! S-au luat măsuri împotriva tuturor pensionarilor, care sunt menținuți într-o stare de sărăcie cronică, fiind astfel condamnați la o „ieșire din sistem pe cale naturală”. Să fie oare sancționați pensionarii în general, cei militari în special, pentru că nu au fost de acord cu propunerea de a ceda 15 la sută din pensie? Patronați astfel ștergerea trecutului acestui popor! Regimul dumneavoastră va rămâne în istorie pentru că se preocupă doar de prezent. Un prezent în care se fură, se minte și în care „băieții deștepți” - la care adaug eu „fetele deștepte” -, devin tot mai bogați și disprețuitori. Să fie determinat interesul pentru prezent de faptul că furtul nu se poate realiza decât la timpul prezent? Dar și acest prezent îl patronați tot dumneavoastră domnule președinte!

Oare ce se va întâmpla (scrisoarea și fraza rămân nefinalizate pentru că autorul ei a decedat în urma unei comoții cerebrale

Am publicat această scrisoare în speranța că veți citi înainte de a vă prezenta la vot doamnă candidat Roberta Alma Anastase, sau măcar să vă fie adusă la cunoștință de stafful care vă promovează imaginea.

Robertei Alma AnastasePoate-ţi aduci aminte doamnă,

Şi conştiinţa te condamnă,

Că legea dură ce ai dat,

Mulţi rezervişti a îngropat.Tu Băse şi toată mafia,

L-aţi omorât pe Irimiea,

Când el la scris s-a aşezat,

Scrisoarea n-a mai terminat.La tine în colegiu el locuia Roberta,

Şi-ţi cunoştea tertipul cum tu, făceai omerta.

Bazându-te pe plebe, săraci, pensionari,

Vânzându-le iluzii de câțiva creiţari.Şi te-ntrebăm cu tristă şi justă-ndreptăţire,

Noi care-i suntem ţării cu jurământ, oştire,

Colegul colonelul dac-ar fi fost cu noi,

Tu crezi că deîndată ar fi votat cu voi?!Sunt fapte foarte grave, greu de lăsat uitării,

Dar ţie nici că-ți  pasă şi vrei în fruntea ţării,

Vrei iar să numeri voturi, iar să ne spui prostii,

Să faci o lege dreaptă, nu poţi şi nici nu ştii!Şi credem că e cazul firesc şi prin urmare,

Să te retragi acasă şi noi să-ţi dăm uitare.

Aşa e creştineşte mai just şi mai moral,

Chiar dacă ţie-ţi place penibil şi-anormal!

lt. col. (r.) Valentin Ursu

SCMD Filiala col. Irimiea Mihai – Ploiești
2 comentarii:

  1. Trist dar adevarat. Tupeul gastii portocalii (un grup de mafioti nenorociti) nu are limite. Uitati-va cat de jalnice au devenit latraturile lor pentru a ne spune ca ce a fost negru a fost de fapt alb. Ne prostesc in fata. Duceti-va naibii pe pustii si lasati poporul in pace.

    RăspundețiȘtergere
  2. Baieti, daca chiar vreti sa schimbati ceva in tara asta, atunci trebuie sa faceti politica la greu, pentru a inlocui actualele lepre oplosite prin democratia damboviteana!
    DEMOSTENE

    RăspundețiȘtergere

Este binevenit oricine doreste sa comenteze! Rugam sa va inserati numele si datele de contact, din respect fata de cititori. Atacurile la persoana, injuriile, opiniile fara legatura cu subiectul prezentat vor fi sterse. Persoanele care doresc raspunsuri sau precizari oficiale, trebuie sa se adreseze conform "Normelor de comunicare in cadrul SCMD" (afisate pe pagina Secretariatului General al SCMD.